שירה הרצנו (שיחה | תרומות) |
מ (החלפת טקסט – "קטגוריה:עצמאיים ועסקים" ב־"קטגוריה:עצמאים ובעלי עסקים") |
||
שורה 64: | שורה 64: | ||
[[קטגוריה:פשיטת רגל]] | [[קטגוריה:פשיטת רגל]] | ||
[[קטגוריה:חדלות פירעון]] | [[קטגוריה:חדלות פירעון]] | ||
− | [[קטגוריה: | + | [[קטגוריה:עצמאים ובעלי עסקים]] |
[[קטגוריה:עוני ואנשים במצוקה כלכלית]] | [[קטגוריה:עוני ואנשים במצוקה כלכלית]] |
גרסה מ־19:58, 9 בנובמבר 2015
הקדמה:
אסיפת נושים היא אסיפה אליה מוזמנים נושים של חייב בפשיטת רגל
באסיפת נושים מתקבלות החלטות שונות הנוגעות להליך פשיטת הרגל
על החייב להתייצב לאסיפות הנושים, ככל שהן מתקיימות
במקרים רבים, מטעמי יעילות וחוסר עניין של הנושים, לא מתקיימות אסיפות נושים במהלך הליך פשיטת הרגל
{{תקציר/סיום}} אינה בשימוש עוד! ראו את {{תקציר}} להוראות שימוש בה.
אסיפת נושים היא פגישה של כל הנושים של חייב בפשיטת רגל, בה יכולות להתקבל החלטות שונות.
- סוגי החלטות שניתן לקבל באסיפות נושים:
- החלטה לקבל או לדחות הצעות הסדר (לפני צו כינוס נכסים, אחרי צו כינוס נכסים או אחרי הכרזת פשיטת רגל).
- החלטה שיש להכריז על החייב כפושט רגל.
- החלטות נוספות הנוגעות להליך פשיטת הרגל.
- את אסיפת הנושים מכנס הכונס הרשמי או בעל תפקיד (מנהל מיוחד בפשיטת רגל או נאמן בפשיטת רגל), מיוזמתו, לפי בקשת נושה או חייב, או על פי הוראת בית המשפט.
- על החייב להתייצב לאסיפות נושים.
- מטעמי יעילות ו/או חוסר עניין של הנושים, במקרים רבים לא מתכנסות אסיפות נושים לכל אורך הליך פשיטת הרגל.
הצבעה וקבלת החלטות באסיפות נושים
- רק לנושים שהגישו תביעת חוב יש זכות הצבעה באסיפה.
- חלק מההחלטות יכולים לקבל הנושים בהחלטה רגילה וחלק מההחלטות צריכות להתקבל בהחלטה מיוחדת.
- החלטה או החלטה רגילה היא החלטה שנתקבלה על ידי נושים המחזיקים בלפחות 50% מערך תביעות החוב ומשתתפים בהצבעה.
- בהצבעה על החלטה משתתפים ארבעה נושים: נושה א' בעל תביעת חוב על סך 10,000 ש"ח, נושה ב' בעל תביעת חוב על סך 40,000 ש"ח, נושה ג' בעל תביעת חוב על סך 100,000 ש"ח, נושה ד' ונושה ה', בעלי תביעות חוב על סך 150,000 ש"ח כל אחד.
- החלטה רגילה יכולה להתקבל ברוב של נושה ד' ונושה ה', שהינם בעלי תביעות חוב השוות ליותר מ-50% מסך תביעות החוב (300,000 ש"ח מתוך 450,000 ש"ח תביעות, כלומר 66%).
- החלטה מיוחדת היא החלטה שנתקבלה על ידי רוב מספרי של הנושים שהשתתפו בהצבעה, המחזיקים בלפחות 75% מערך תביעות החוב ומשתתפים בהצבעה.
- בדוגמה שלעיל, החלטה מיוחדת יכולה להתקבל על ידי שלושה נושים לפחות (רוב מספרי).
- החלטה מיוחדת יכולה להתקבל על ידי נושים ג', ד' ו-ה' (ערך תביעות חוב משותף של 400,000 ש"ח, כלומר 88%).
- החלטה מיוחדת יכולה להתקבל על ידי נושים א', ב', ד' ו-ה' (ערך תביעות משותף של 350,000 ש"ח, כלומר 78%).
חקיקה ונהלים
- פקודת פשיטת הרגל - סעיפים 1, 26, 56.
- תקנות פשיטת הרגל - סעיפים 75-53.