מ (הדף חדש:בחינת בגרות בשפת אם כשפה זרה הועבר לדף בחינת בגרות בשפת אם כשפה זרה)
מ (החלפת טקסט – "== תקדימים משפטיים ==" ב־"== פסקי דין ==")
שורה 27: שורה 27:
 
* היבחנות בשפת האם כשפה זרה ראשונה (המוכרת לצורך קבלת זכאות לבגרות) '''אינה''' יכולה לשמש חלופה להיבחנות באנגלית לצורך קבלה למוסד להשכלה גבוהה (יש צורך להיבחן לפחות ב-4 יחידות לימוד באנגלית).
 
* היבחנות בשפת האם כשפה זרה ראשונה (המוכרת לצורך קבלת זכאות לבגרות) '''אינה''' יכולה לשמש חלופה להיבחנות באנגלית לצורך קבלה למוסד להשכלה גבוהה (יש צורך להיבחן לפחות ב-4 יחידות לימוד באנגלית).
 
* למידע נוסף ניתן לפנות ל[http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Pniyot/DarkeyPniya/PinyElynu.htm אגף לפניות ותלונות הציבור] ב[[משרד החינוך]].
 
* למידע נוסף ניתן לפנות ל[http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Pniyot/DarkeyPniya/PinyElynu.htm אגף לפניות ותלונות הציבור] ב[[משרד החינוך]].
== תקדימים משפטיים ==
+
== פסקי דין ==
 
* לערך מורחב בנושא תקדימים משפטיים בחינוך [[חינוך/תקדימים משפטיים|לחצו כאן]].
 
* לערך מורחב בנושא תקדימים משפטיים בחינוך [[חינוך/תקדימים משפטיים|לחצו כאן]].
 
== ארגוני סיוע ==
 
== ארגוני סיוע ==

גרסה מ־02:27, 21 באוגוסט 2013

תבנית:זכות/תחילת טור ימני

תלמיד תיכון שהוא עולה (חדש או ותיק) רשאי להיבחן בשפת אמו כשפה זרה בבחינת הבגרות


תבנית:זכות/סיום הקדמה

  • תלמידי תיכון שהם עולים (ותיקים או חדשים) זכאים להיבחן בשפת אמם כשפה זרה בבחינת הבגרות, ולהיבחן בה ברמה של 5-3 יחידות לימוד, וזאת במקום בחינת הבגרות באנגלית.

מי זכאי?

  • תלמיד עולה חדש: תלמיד עולה שהתחיל את לימודיו בישראל בפעם הראשונה במערכת החינוך לאחר שמלאו לו 15 שנים או שהתחיל את לימודיו בישראל בכיתה י'. תלמיד כזה יהיה זכאי לתנאי ההיבחנות הייחודיים לעולה חדש במשך 10 שנים מ-1 בספטמבר שלאחר עלייתו ארצה כלומר תחילת שנת הלימודים הראשונה מהרגע שעלה ארצה.
  • תלמיד עולה ותיק: תלמיד עולה שאינו עולה חדש. תלמיד כזה יהיה זכאי לתנאי ההיבחנות הייחודיים לעולה ותיק במשך 10 שנים מ-1 בספטמבר שלאחר עלייתו ארצה, כלומר תחילת שנת הלימודים הראשונה מהרגע שעלה ארצה.
  • תלמיד תושב חוזר: תלמיד ששהה מחוץ לישראל במשך 4 שנות לימוד ברצף לפחות וחזר ללמוד בארץ מכיתה ז' או בגיל 13, או מי שהיה בעבר עולה חדש, יצא מהארץ, שהה בחו"ל מעל 4 שנים רצופות וחזר לישראל. תלמיד כזה יחשב כתושב חוזר.
  • תלמיד עולה מאתיופיה: תלמיד שעלה לארץ מאתיופיה. חלים עליו תנאי ההיבחנות המיוחדים במשך 12 שנים מ-1 בספטמבר שלאחר עלייתו ארצה, כלומר מתחילת שנת הלימודים הראשונה מהרגע שעלה ארצה. אם הוא התחיל את לימודיו בישראל בכיתה ט', הוא יהיה זכאי לתנאי ההיבחנות של עולה חדש.
  • תלמיד תושב ארעי, ילד של עובד זר או תייר: תלמיד שהוגדר על ידי משרד הפנים כתושב ארעי או כתייר או שהוא ילד של עובד זר, יהיה זכאי לתנאי היבחנות של עולה ותיק או חדש, בהתאם לגיל ולתאריך של כניסתו לארץ.

תהליך מימוש הזכות

  • לצורך מימוש הזכות יש לפנות ישירות למזכירות בית הספר בו לומד העולה או התושב החוזר.

חשוב לדעת

  • היבחנות בשפת האם כשפה זרה ראשונה (המוכרת לצורך קבלת זכאות לבגרות) אינה יכולה לשמש חלופה להיבחנות באנגלית לצורך קבלה למוסד להשכלה גבוהה (יש צורך להיבחן לפחות ב-4 יחידות לימוד באנגלית).
  • למידע נוסף ניתן לפנות לאגף לפניות ותלונות הציבור במשרד החינוך.

פסקי דין

  • לערך מורחב בנושא תקדימים משפטיים בחינוך לחצו כאן.

ארגוני סיוע

  • לערך מורחב בנושא ארגוני סיוע בחינוך לחצו כאן.

גורמי ממשל

חוקים ותקנות

  • לערך מורחב בנושא חוקים ותקנות בחינוך לחצו כאן.

מקורות

endarticle

תבנית:זכות/סיום טור ימני

תבנית:זכות/תחילת טור שמאלי

תבנית:זכות/ראו גם

תבנית:זכות/טפסים

תבנית:זכות/סיום טור שמאלי