(חשוב לדעת)
שורה 42: שורה 42:
 
== חשוב לדעת ==
 
== חשוב לדעת ==
 
* משרד החינוך קבע נהלים לפעולה במקרה של ילדים עם רגישות יתר לסוגים שונים של מזון (חלב, ביצים, בוטנים, סויה, סומסום, אגוזים, דגים ועוד). לפרטים נוספים ראו [http://cms.education.gov.il/educationcms/applications/mankal/arc/se1ak2_2_52.htm חוזר מנכ"ל משרד החינוך תשסה/1(א) מיום 01.09.2004] - רגישות יתר למזון בקרב ילדים.
 
* משרד החינוך קבע נהלים לפעולה במקרה של ילדים עם רגישות יתר לסוגים שונים של מזון (חלב, ביצים, בוטנים, סויה, סומסום, אגוזים, דגים ועוד). לפרטים נוספים ראו [http://cms.education.gov.il/educationcms/applications/mankal/arc/se1ak2_2_52.htm חוזר מנכ"ל משרד החינוך תשסה/1(א) מיום 01.09.2004] - רגישות יתר למזון בקרב ילדים.
 +
{{הערת עריכה|הערה=, עדי, כדאי ממש לפרט את התוכן של הנוהל כי הוא מהותי וגם קצר (למשל איסור על החלפת כלי אוכל או מזון בין תלמידים).|חתימה=[[משתמש:שרון הורנשטיין|שרון הורנשטיין]] ([[שיחת משתמש:שרון הורנשטיין|שיחה]]) 11:51, 15 בפברואר 2017 (IST)}}
 
* למידע נוסף ראו בערך [[התאמות לתלמידים הסובלים מאלרגיה למוצרי מזון במוסדות חינוך]].
 
* למידע נוסף ראו בערך [[התאמות לתלמידים הסובלים מאלרגיה למוצרי מזון במוסדות חינוך]].
 
<!--
 
<!--

גרסה מ־12:51, 15 בפברואר 2017

הקדמה:

מוסדות חינוך מחויבים לדאוג לתחליפים מתאימים עבור תלמידים חולי צליאק בכל פעילות חינוכית, במוסד החינוכי או מחוצה לו, הכוללת מזון או חומרי יצירה שיש בהם גלוטן
מנות מזון שמיועדות לתלמידים חולי צליאק צריכות להיות ארוזות בצבע שונה ומסומנות בסימון מיוחד ובולט
ההורים אחראים להעביר לצוות החינוכי מידע מדויק על מצבו הבריאותי של ילדם לפני תחילת השנה
למידע נוסף ראו חוזר מנכ"ל משרד החינוך תשעה/7(א) מיום 01.03.2015 - תלמידים החולים במחלת הצליאק
{{תקציר/סיום}} אינה בשימוש עוד! ראו את {{תקציר}} להוראות שימוש בה.

תלמיד החולה בצליאק יכול להשתתף עקרונית בכל פעילות לימודית או חינוכית, בהתאם למגבלותיו.

  • במוסדות חינוך שמתקיימת בהם הזנה (כולל במוסדות שבהם מוגשת ארוחה יומית בשל יום לימודים ארוך) יש לדאוג למנה מתאימה לצורכי התלמיד.
  • על המוסד החינוכי לוודא שבכל פעילות חינוכית הכוללת חומרים או מזון עם גלוטן, תימצא לתלמיד חלופה מתאימה.
  • על המוסד החינוכי לדאוג לחלופה גם בעבודות אמנות ויצירה, וגם בפעילויות מיוחדות כגון אפיית עוגות, חלות וכד'.
  • על המוסד החינוכי לדאוג לכך שבכל פעילות מיוחדת מחוץ לבית הספר, כגון טיול, תוגש לתלמיד מנת מזון מותאמת לצרכיו. למידע נוסף ראו התאמות לשילוב תלמידים עם מוגבלות בטיולים ובפעילות מחוץ לבית הספר.
  • מנות מזון שמיועדות לתלמידים חולי צליאק צריכות להיות ארוזות בצבע שונה ומסומנות בסימון מיוחד ובולט. זאת בהתאם לחוזר מנכ"ל משרד החינוך מיום 04.04.2016 - הזנה וחינוך לתזונה נכונה במוסדות החינוך (סעיף 8.2).

מי זכאי?

  • תלמידים חולי צליאק במוסדות החינוך.

תהליך מימוש הזכות

חשוב לדעת

  • משרד החינוך קבע נהלים לפעולה במקרה של ילדים עם רגישות יתר לסוגים שונים של מזון (חלב, ביצים, בוטנים, סויה, סומסום, אגוזים, דגים ועוד). לפרטים נוספים ראו חוזר מנכ"ל משרד החינוך תשסה/1(א) מיום 01.09.2004 - רגישות יתר למזון בקרב ילדים.
הערת עריכה
, עדי, כדאי ממש לפרט את התוכן של הנוהל כי הוא מהותי וגם קצר (למשל איסור על החלפת כלי אוכל או מזון בין תלמידים).
הערה מאת שרון הורנשטיין (שיחה) 11:51, 15 בפברואר 2017 (IST)

ארגוני סיוע

גורמי ממשל

חקיקה ונהלים