مقدمة:

يتوجب على مستهلك المياه إبلاغ شركة المياه بعدد السكان المقيمين في الشقة الواحدة
يجب إبلاغ شركة المياه في أسرع وقت ممكن (في موعد قريب من موعد الانتقال إلى الشقة، عند نقل حساب المياه على اسم المستهلك وإذا طرأ تغيير على عدد السكان المقيمين في الشقة)
إذا سكن الشقة أكثر من شخصين، من المتوقع أن يقلّ حساب فاتورة المياه بعشرات الشواقل
المستهلك الذي يتأخر في الإبلاغ بعدد السكان المقيمين في الشقة قد يستحق الحصول على استرجاع مالي وفقًا لعدد السكان القليل ولكن لن يتم استرجاع مبلغ لأكثر من 6 فترات دفع، أي 12 شهرًا، بعد تاريخ تقديم التقرير إلى مؤسسة المياه


הערת עריכה
להוסיף גורם ממשל בדגשים. אולי יש מידע ברשות המים או סעיף בחוק?
הערה מאת שרון הורנשטיין (שיחה) 20:07, 25 במרץ 2021 (IST)

عند تحديد حساب فاتورة المياه في الشقق السكنية، يؤخذ بالحسبان عدد السكان المقيمين في الشقة. كلما ازداد عدد السكان، كلّما قلّ حساب فاتورة المياه.

  • لذلك، يتوجب على المستهلك (الذي سُجّلت فاتورة الحساب على اسمه) إبلاغ شركة المياه بعدد السكان المقيمين في الشقة (يشمل عدد الأطفال).
  • إن لم يبلغ المستهلك بعدد السكان المقيمين في الشقة، تحدد شركة المياه حساب الفاتورة وفقًا لتسعيرة الشخصين (التسعيرة الأعلى).
  • يجب الإبلاغ بعدد السكان المقيمين في الشقة في موعد قريب من موعد نقل الحساب على اسم المستهلك، وفي الحالات التي يتغير فيها عدد سكان الشقة.
مثال
ولادة، وفاة، مغادرة أحد السكان الشقة أو دخول ساكن جديد وما إلى ذلك

مجموعة الهدف والشروط

  • مستهلك المياه المنزلي (من سُجّل على اسمه حساب المياه).

كيف نتوجّه وإلى مَن؟

  • مستهلك المياه المعني بتحديث عدد السكان في الوحدة السكنية يستطيع:
    • تحديث التسجيل في سجّل السكان.
    • التوجّه في أي وقت إلى شركة المياه بواسطة تعبئة استمارة تبليغ خاصة مع إرفاق الملاحق اللازمة (التي تدل على أنّ فترة السكن تزيد عن 3 أشهر) (يمكن أيضًا تقديم استمارة إلكترونية) على موقع الإنترنت التابع لشركة المياه.
הערת עריכה
נדמה לי שתאגידי המים מאפשרים להצהיר בכל מיני דרכים, ולדעתי גם באינטרנט. חשוב לציין את הדרכים שבהן יש לפנות אל התאגיד, כדי שהצרכנים יבינו שלא מדובר בהליך פרוצדורלי מסובך. שווה הסתכל אפילו בחשבון המים שלך או להיכנס לכמה אתרים של תאגידי מים ולראות אם יש אפשרות לעשות את זה באתר שלהם או אולי אפילו באפליקציה שלהם) כמו כן חשוב לכתוב מתי צריך לדווח (כי בהמשך אתה כותב מה קורה אם מדווחים באיחור ועד איזה תקופה רטרואקטיבית אפשר לקבל החזר.
הערה מאת שרון הורנשטיין (שיחה) 20:07, 25 במרץ 2021 (IST)
إنتبهوا
يمكن التبليغ بوقت متأخر عن عدد السكان المحتلن، ولكن الاسترجاع يمنح مقابل 6 فترات دفع كحد أقصى، أي 12 شهرًا، بعد موعد تقديم الابلاغ لشركة المياه.

من المهمّ أن تعرف

  • إن لم يقدّم المستهلك لشركة المياه تصريحًا بعدد السككان، فإنّ حساب المياه يُحدد على أساس ساكِنين اثنين (أي تسعيرة المياه الأعلى).
  • إذا حدث أي تغيير في عدد الأنفس في الشقة، يجب إبلاغ شركة المياه.
הערת עריכה
האם יש סעיף בחוק/בתקנות שמתיחס לזה ושעל בסיסו ניתנת ההנחה?
הערה מאת שרון הורנשטיין (שיחה) 20:07, 25 במרץ 2021 (IST)
הערת עריכה
שיניתי את החשוב לדעת כי החובה לעדכן במספר נפשות היא רק של "ספ ק אחר" ויש גם ספק ציבורי לפי החוק (שאותו כנראה אין חובה לעדכן כי עליו יש חובה לקבל נתונים ממרשם האוכלוסין). במקום להיכנס לרזולוציה הזאת (צרכן ציבורי מתעדכן כל הזמן ממרשם האוכלוסין) עדכנתי לפי ס' 11 מתוך הסתכלות מנקודת מבט של צרכן ביתי שרשאי לפנות לספק ולשנות. =אורן ברקת (שיחה) 12:29, 29 במרץ 2021 (IST)
הערה מאת אנא הוסיפו את הפרמטר "חתימה" כך: "חתימה = ~~~~" (בעת שמירת הדף 4 הטילדות יוחלפו אוטומטית בשמכם ותאריך/שעה
הערת עריכה
ממשיך את הנקודה הקודמת - כל השורות הבאות מסבירות את הנקודה שאם אתה צרכן של ספק ציבורי בסוף אתה לא יכול רק להסתספק בלעדכן את תאגיד המים אלא תצטרך לשנות את הרישום בסופו של דבר מרשם האוכלוסין. לא יודע אם שווה להיכנס לזה... אסביר דרך סיטואציה -אנחנו זוג הורים צרכנים של ספק ציבורי. 1. הילד חזר לגור בבית (היה רשום במקום אחר וחזר לגור בבית ולא עדכנו את מרשם האוכלוסין) 2. פנינו לתאגיד ולא שינינו דרך מרשם האוכלוסין. 3. הספק הציבורי רואה שרשום שגרים שניים בדירה ולא שלושה (מחויב לקבל נתונים מהמרשם כל חודשיים). 4. הספק מודיע לנו שהוא מתכוון להקטין את מספר הרשומים ביחידת הדיור אם לא נרשום את הבן שלנו חזרה במרשם. =אורן ברקת (שיחה) 12:39, 29 במרץ 2021 (IST)
הערה מאת אנא הוסיפו את הפרמטר "חתימה" כך: "חתימה = ~~~~" (בעת שמירת הדף 4 הטילדות יוחלפו אוטומטית בשמכם ותאריך/שעה
הערת עריכה
אין לי מושג מה זה ספק ציבורי ומה זה ספק לא ציבורי. כך שמבחינתי כל ההבחנה הזו מסרבלת. האם יש מקומות שבהם המי מסופקים לא על ידי תאגיד מים? שים לב שהערך עוסק בדיווח תאגיד מים ולא לספק מים. לכן לדעתי אין צורך כלל לעשות את ההבחנה. לכל היותר לציין ש"חשוב לדעת" שצרכן שמקבל את המין לא מתאגיד מים אלא מספק ציבויר(ולהסביר + וגמה מה זה ספק ציבורי) צריך לעדכן את מרשם האולוסין לצורך קבלת ההטבה.
הערה מאת שרון הורנשטיין (שיחה) 10:54, 1 באפריל 2021 (IDT)

الجهات المُساعِدة

جهات حكوميّة

مراجع قانونية ورسمية

تشريعات وإجراءات

توسُّع ونشرات