מעסיק בתחום ההסעדה הוא מי שמספק שירותי הסעדה למוסדות שמספקים מזון לקהלים מוגדרים כמו עובדים, תלמידים או דיירים באמצעות עובדים המוצבים במטבחים מרכזיים של מוסדות אלה
מסעדות, אולמות וגני אירועים לא משתייכים לענף ההסעדה
למידע נוסף ראו צו הרחבה בשירותי ההסעדה המוסדית
- מעסיק בענף ההסעדה הוא כל מי שמספק, באמצעות עובדיו, שירותי הסעדה לגופים (כמו למשל, מקום עבודה או אוניברסיטה) שמציעים הסעדה פנימית לעובדיהם או דייריהם או תלמידיהם.
- ההתקשרות בין המעסיק לבין הגוף המספק בפועל את שירותי ההסעדה יכולה להיות קבועה (למשל, הגשת ארוחות בדיור מוגן) או נקודתית (למשל, הגשת ארוחה בכנס המתקיים במשרדי חברה עסקית).
- מסעדות, אולמות וגני אירועים לא נכללים בענף ההסעדה.
{{הערת עריכה.\הערה=האם הערך הזה בכלל נחוץ? למה אני צריך לדעת מי זה מעסיק? אם זה רלוונטילזכויות העובדים וההגדרה של עובד בתחום ההסעדה הוא מי שמועסק על ידי מעסיק בתחו ההסעדה אז אפשר לכלול את כל המידע שכאן בתוך הערך של עובד בענף ההסעדה|חתימה=שרון הורנשטיין (שיחה) 09:59, 6 באפריל 2025 (IDT)}}