הקדמה:
מדריך זה מרכז מידע לעובדות ועובדי משק בית בתקופת התפשטות הקורונה, לרבות זכויותיהם במקרה של חל"ת או פיטורים
לעובדות משק בית תתכן זכאות לדמי אבטלה כמפורט בהמשך (אם הן מתחת לגיל 67) או למענק מיוחד מהמוסד לביטוח לאומי (אם הן מעל גיל 67)
הזכות רלוונטית גם אם הן עובדות אצל מספר מעסיקים ופוטרו או יצאו לחל"ת רק מחלק מהם וממשיכות לעבוד אצל השאר
ראו הסבר באתר המוסד לביטוח לאומי
בעקבות הנחיות משרד הבריאות, אנשים רבים בתקופה זו מעדיפים להימנע מלהמשיך להעסיק עובדים במשק בית. במקביל, רבים מעובדי משק הבית מעדיפים לא להסתכן ולהישאר בביתם. הדבר עשוי להביא להפסקה של יחסי עבודה באופן זמני או קבוע.
מדריך זה מרכז מידע על זכויותיהם של עובדות ועובדים במשק בית, אשר נפגעו מהמצב והוא נועד לשימושם כמו גם לשימוש המעסיק. המדריך נכתב בלשון נקבה, אך כמובן שמתייחס לשני המינים.
הוצאת העובדת לחופשה ללא תשלום
- היציאה לחופשה ללא תשלום מותנית בהסכמה בין העובדת והמעסיק, בין אם העובדת יזמה את החופשה או המעסיק.
- בהקשר של משבר הקורונה ניתן להוציא את העובדת לחופשה ללא תשלום לתקופה קצובה מתוך תקווה שהמשבר ייגמר.
- אם מעסיק כופה על העובדת חופשה ללא תשלום לתקופה בלתי מוגבלת,זה נחשב כפיטורים ועל המעסיק לערוך לעובדת שימוע לפני פיטורים ולשלם לה פיצויי פיטורים.
- כמו כן חופשה כפויה ללא תשלום עשויה להוות הרעה מוחשית בתנאי העבודה והעובדת זכאית לפיצויי פיטורים אם תתפטר בשל ההרעה בתנאים (כאילו פוטרה). במקרה זה על העובדת חלה חובה ליידע את המעסיק מראש על כוונתה להתפטר עקב ההרעה בתנאי העבודה, ולאפשר למעסיק לחזור בו מכוונתו זו.
- במקרים מסוימים, על המעסיק לקבל היתר מהממונה על חוק עבודת נשים טרם הוצאת העובדת לחל"ת.
עובדת בהריון, עובד/ת במהלך טיפולי פוריות.
למידע נוסף ראו מדריך לעובדות בהריון, בחופשת לידה או בטיפולי פוריות בתקופת משבר הקורונה
דמי אבטלה לעובדת משק בית שהוצאה לחל"ת
- עובדת משק בית מתחת לגיל 67 שהוצאה לחופשה ללא תשלום של 30 יום או יותר, עשויה להיות זכאית לדמי אבטלה, למרות שלא פוטרה.
- במקרה שהעובדת מועסקת על-ידי מספר מעסיקים, תהיה העובדת זכאית לדמי אבטלה, הן במקרה שבו רק חלק מהמעסיקים הוציאו אותה לחל"ת ושאר המעסיקים ממשיכים להעסיק אותה כרגיל, והן במקרה שבו כל המעסיקים הוציאו אותה לחל"ת.
מעסיק - אם עובדת משק הבית שהעסקת יוצאת לחל"ת, רצוי שתסב את תשומת לבה לכך שייתכן שיש לה זכאות לדמי אבטלה, ושתצייד אותה במסמכים הבאים:
- מכתב שמצהיר כי העובדת יצאה לחל"ת
- טופס העסקה ושכר (בל/1514) שחתום על-ידך, בו מצויין בסיבת הפסקת העבודה: "סיבה אחרת - משבר הקורונה"
מענק מיוחד לעובדת מעל גיל 67 שיצאה לחל"ת
- עובדת מעל גיל 67 שיצאה לחל"ת, ואינה זכאית למי אבטלה, עשויה להיות זכאית למענק מיוחד מהמוסד לביטוח לאומי בסך של בין 1,000 - 4,000 ש"ח.
- למידע מפורט ראו מענק הסתגלות לעובדים מעל גיל 67 שיצאו לחופשה ללא תשלום (חל"ת) או פוטרו בעקבות משבר קורונה.
המשמעות הכלכלית של הוצאת העובדת לחופשה ללא תשלום
- בתקופה החופשה ללא תשלום העובדת אינה זכאית לתשלום שכר (גם לא לתשלום בגין חופשה או מחלה), אך נשמרים יחסי העבודה בין העובדת והמעסיק.
- בעת הוצאת העובדת לחל"ת המעסיק לא צריך לשלם לעובדת פדיון ימי חופשה או פדיון ימי הבראה.
- בתקופת החופשה ללא תשלום העובדת אינו צוברת זכויות התלויות בוותק, כגון: דמי הבראה, ימי מחלה, או חופשה שנתית.
- מעסיק של עובדת במשק בית, אינו צריך לשלם דמי ביטוח לאומי עבור העובדת במהלך החופשה ללא תשלום.
- חופשה ללא תשלום שניתנה לעובד בהסכמת המעסיק (להבדיל מחופשה ללא תשלום שלקח העובד ללא הסכמת המעסיק) אינה מנתקת את רצף העבודה לצורך קביעת עצם הזכאות לפיצויי פיטורים.
ביטוח פנסיוני
- המעסיק אינו צריך לבצע הפרשות לביטוח הפנסיוני של עובדת משק הבית עבור הימים שבהם היא בחל"ת.
- הפסקת ההפרשה עלולה לפגוע בזכויות הפנסיוניות ובמיוחד בכיסוי הביטוחי, דבר שיכול להשאיר את העובדת ללא כיסוי ביטוחי ואף להקשות או למנוע ממנה לרכוש ביטוח כזה בעתיד.
- המעסיק יכול להפנות את העובדת אל קרן הפנסיה על מנת שתבדוק את האפשרות לשמור על הזכויות שצברה, וזאת באמצעות הסדר ריסק או באמצעות הפקדות עצמאיות לביטוח פנסיוני.
שמירת הזכויות הפנסיוניות של מי שהכנסתו נפגעה במשבר הקורונה
בעקבות משבר הקורונה הוארכה התקופה שבה יישמרו הזכויות הפנסיוניות של מי שהפסיק לעבוד (פוטר, התפטר, יצא לחל"ת) או מי שהכנסתו הופחתה ביותר מ-20%. למידע נוסף ראו שמירה על רצף זכויות פנסיוניות לעובד שהכנסתו נפגעה עקב פיטורים, חופשה ללא תשלום או הפחתת שכר בתקופת משבר קורונה.
מידע נוסף
- מידע לעובד שיצא לחופשה ללא תשלום בשל התפשטות נגיף קורונה
- דמי אבטלה לעובדים הנאלצים לצאת לחופשה ללא תשלום בשל צמצומים עקב נגיף קורונה
- חופשה ללא תשלום
- דמי ביטוח לאומי לעובד שכיר בחופשה ללא תשלום
- שמירה על רצף זכויות פנסיוניות לעובד שהכנסתו נפגעה עקב פיטורים, חופשה ללא תשלום או הפחתת שכר בתקופת משבר קורונה
- שמירה על רצף זכויות פנסיוניות במהלך הפסקת עבודה
פיטורים של העובדת
- מי שמחליט לפטר את העובדת, חייב לערוך לה שימוע ורק לאחר מכן לקבל החלטה סופית.
- אם לאחר השימוע מחליט המעסיק לפטר את העובדת:
- עליו לתת לה הודעה מראש לפני כניסת הפיטורים לתוקף, ועד אז להמשיך ולהעסיק אותה. אורך תקופה זו משתנה בהתאם לוותק של העובדת.
- המעסיק יכול לפטר את העובדת לאלתר (ללא הודעה מראש) אך לשלם לה פיצוי בגובה השכר שהייתה מקבלת אילו המשיכה לעבוד במהלך תקופת ההודעה המוקדמת.
- עם סיום יחסי העבודה, יש לשלם לעובדת את התשלומים הבאים:
- שווי ימי החופשה שהעובדת צברה ולא ניצלה.
- דמי הבראה לעובדת עם ותק מעל שנה, לתקופה שטרם שולמו עבורה דמי הבראה.
- תשלום פיצויי פיטורים או השלמת פיצויי פיטורים. לאופן חישוב הפיצויים והשלמת הפיצויים ראו פורטל חישוב פיצויי פיטורים.
- איסורים:
- אסור לפטר עובדת בתקופה שבה היא מקבלת דמי מחלה, כולל עובדת השוהה בבידוד עקב חשש להידבקות בנגיף הקורונה.
- במקרים מסוימים צריך לקבל היתר ממשרד העבודה לצורך הפיטורים.
- עובדת בהריון אם היא מועסקת לפחות 6 חודשים אצל מעסיק.
- עובדת שחזרה מחופשת הלידה (במשך 60 יום).
- עובדת במהלך טיפולי פוריות.
- עובדת משק בית שגילה נמוך מ-67 ופוטרה מחלק או מכל מעסיקיה, עשויה להיות זכאית לדמי אבטלה אם היא עומדת בשאר תנאי הזכאות. ראו הרחבה בהמשך המדריך.
- עובדת מעל גיל 67, שאינה זכאית לדמי אבטלה, עשויה להיות זכאית למענק מיוחד מהמוסד לביטוח לאומי בסך 1,000 - 4,000 ש"ח. למידע נוסף ראו מענק הסתגלות לעובדים מעל גיל 67 שיצאו לחופשה ללא תשלום (חל"ת) או פוטרו בעקבות משבר קורונה.
מעסיק - אם פיטרת את עובדת משק הבית שהעסקת, רצוי שתסב את תשומת לבה לכך שייתכן שיש לה זכאות לדמי אבטלה, ושתצייד אותה במסמכים הבאים:
- מכתב פיטורים
- טופס העסקה ושכר (בל/1514) שחתום על-ידך, בו מצוין בסיבת הפסקת העבודה: "סיבה אחרת - משבר הקורונה"
- למידע נוסף ראו:
הוצאת העובדת לחופשה כפויה
- עבור עובדת משק בית שצברה מספיק ימי חופשה, קיימת אופציה להוציאה לחופשה בתקופה זה, על חשבון ימי החופשה הצבורים.
- מותר למעסיק לדרוש מהעובדת לנצל את ימי החופשה בתקופה זו.
- אסור למעסיק לדרוש מהעובדת לצאת לחופשה שנתית על חשבון ימי חופשה שטרם צברה.
בניגוד לחל"ת או פיטורים, במצב של חופשה כפויה, יש לשלם לעובדת שכר רגיל על ימי החופשה, ולהעניק לה את כל הזכויות, כולל הפרשות לביטוח הפנסיוני.
- למידע נוסף ראו חופשה שנתית לעובדים במשק בית (עוזרות בית ומטפלים/ות).
דמי אבטלה
דמי אבטלה מוענקים עד גיל 67 בלבד
עובדת מעל גיל 67 עשויה להיות זכאית למענק מיוחד בסך 1,000 - 4,000 ש"ח מהמוסד לביטוח לאומי ולזכויות נוספות.
למידע נוסף ראו מידע חשוב לעובד מעל גיל 60 העומד בפני פיטורים או חופשה ללא תשלום (חל"ת) בתקופת משבר הקורונה.
למידע נוסף ראו מידע חשוב לעובד מעל גיל 60 העומד בפני פיטורים או חופשה ללא תשלום (חל"ת) בתקופת משבר הקורונה.
דמי אבטלה לעובדת שיצאה לחל"ת
- עובדת משק בית מתחת לגיל 67 שהוצאה לחופשה ללא תשלום של 30 יום או יותר, עשויה להיות זכאית לדמי אבטלה, למרות שלא פוטרה.
- העובדת תהיה זכאית לדמי אבטלה בתנאי שתעמוד בשאר תנאי הזכאות.
העובדת צריכה להיות תושבת ישראל (או תושבת ארעית, עם אשרה/רשיון מסוג א1), לצבור את תקופת האכשרה הנדרשת ולהיות מתחת לגיל 67.
- הזכאות לדמי אבטלה חלה גם אם העובדת הוצאה לחל"ת ע"י חלק מהמעסיקים, והיא ממשיכה לעבוד אצל המעסיקים האחרים.
- כדי לקבל דמי אבטלה על העובדת להירשם באתר שירות התעסוקה מיד עם הפסקת העבודה.
- לאחר הרישום באתר שירות התעסוקה יש להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי. כדי לקצר את זמן הטיפול בתביעה, מומלץ להגיש את התביעה באופן מקוון באתר המוסד לביטוח לאומי ולציין בסיבת הפסקת עבודה: השעיה מעבודה. יחד עם זאת ניתן להדפיס תביעה ידני ולשלוח אותו באמצעות הדואר.
- לתביעה יש לצרף טופס העסקה ושכר (בל/1514) שחתום על-ידי המעסיק, ולציין בסיבת הפסקת העבודה: "סיבה אחרת - משבר הקורונה", או לחלופין לצרף מכתב מהמעסיק, הכולל את כל המידע הנדרש בטופס הנ"ל.
- אם לעובדת יש מספר מעסיקים - יש לצרף אישור כאמור מכל המעסיקים, גם מהמעסיקים שהוציאו את העובדת לחל"ת וגם מהמעסיקים שהעובדת ממשיכה לעבוד אצלם.
מדי פעם מתפרסמות הקלות זמניות בזכאות לדמי אבטלה, המיוחדות לתקופת משבר הקורונה. רצוי להתעדכן בהקלות אלה בעת הגשת התביעה
- למידע נוסף ראו:
- דמי אבטלה לעובדים הנאלצים לצאת לחופשה ללא תשלום בשל צמצומים עקב נגיף קורונה.
- דמי אבטלה לעובדים במשק בית - באתר המוסד לביטוח לאומי.
- רישום ראשוני ללשכת התעסוקה באופן מקוון (באינטרנט).
- הנחיות מעודכנות בנושא הרישום וחובת ההתייצבות בלשכת התעסוקה - באתר שירות התעסוקה.
דמי אבטלה לעובדת שפוטרה
- עובדת שפוטרה על-ידי חלק ממעסיקיה או על-ידי כולם, ועומדת בתנאי הזכאות לדמי אבטלה, יכולה להירשם באתר משרד התעסוקה ולמלא טופס תביעה לדמי אבטלה בצירוף המסמכים הנדרשים, כמצוין למעלה.
- בסיבת הפסקת העבודה יש לציין פיטורים.
- לאחר מכן עליה להגיש תביעה לדמי אבטלה באתר המוסד לביטוח לאומי (כפי שמפורט למעלה).
דמי אבטלה לעובדת המועסקת במספר מקומות עבודה, אשר רק מחלקם הוצאה לחל"ת או פוטרה
- הזכאות לדמי אבטלה עשויה לחול גם אם העובדת פוטרה או הוצאה לחל"ת למשך 30 יום לפחות על-ידי חלק מהמעסיקים, וממשיכה לעבוד אצל חלק מהמעסיקים.
- לטופס התביעה לדמי אבטלה יש לצרף מכל המעסיקים של העובדת, גם מהמעסיקים שהוציאו את העובדת לחל"ת או פיטרו אותה, וגם מהמעסיקים שהעובדת ממשיכה לעבוד אצלם או לחלופין לצרף מכתבים מכל אחד מהמעסיקים, הכוללים את כל המידע הנדרש בטופס הנ"ל.
- מדי חודש יהיה על העובדת להמציא אשורים לביטוח לאומי על הכנסותיה מהמעסיקים שאצלם ממשיכה לעבוד.
- עבור עובדת שמקבלת דמי אבטלה ובמקביל ממשיכה לעבוד אצל מעסיקים אחרים, קיימות שתי אפשרויות לחישוב התשלום. רצוי לבדוק מול המוסד לביטוח לאומי את הסכומים המתקבלים בכל אחת מהאפשרויות:
- לא לקבל דמי אבטלה עבור הימים שבהם היא עדיין עובדת. במקרה זה הימים הללו לא ינוכו ממכסת ימי האבטלה המקסימלית שלה.
- לקבל דמי אבטלה מופחתים (לאחר שיופחת מהם סכום השכר שקיבלה בימים שעבדה). במקרה כזה הימים שעבדה בהם ידווחו כימי אבטלה וינוכו ממכסת ימי האבטלה שלה.
- למידע נוסף ראו עבודה חלקית בתקופת הזכאות לדמי אבטלה.
אם טרם שולמו לך דמי אבטלה ואינך יודעת למה - מומלץ לבדוק בדף מידע לממתינים לדמי אבטלה, האם ביצעת את כל הצעדים הנחוצים
הבטחת הכנסה
- עובדת משק בית שפוטרה או הוצאה לחל"ת ואינה עונה על תנאי הזכאות לקבל דמי אבטלה יכולה לבדוק את זכאותה להבטחת הכנסה.
- עובדת משק בית שפוטרה או הוצאה לחל"ת מכל או חלק מעבודותיה, וכעת זכאית לדמי אבטלה, עשויה להיות זכאית בנוסף לכך גם להשלמת הכנסה, במידה שדמי האבטלה שנקבעו לה, נמוכים מסכום הגמלה.
- עובדת משק בית שקיבלה השלמת הכנסה כעובדת בשכר נמוך וכעת נאלצת לצמצם או להפסיק את עבודתה בשל משבר הקורונה, תמשיך לקבל את השלמת ההכנסה עבור החודשים מרץ ואפריל 2020.
- למידע נוסף ראו:
מענק מיוחד מהמוסד לביטוח לאומי לעובדת מעל גיל 67
- עובדים מעל גיל 67 שיצאו לחופשה ללא תשלום או פוטרו בעקבות משבר הקורונה, עשויים להיות זכאים למענק מיוחד מהמוסד לביטוח לאומי.
- סכום המענק משתנה והוא נע בין 1,000 ש"ח ל-4,000 ש"ח לחודש, בהתאם לגובה הכנסותיו של אותו אדם מהפנסיה שלו.
- למידע נוסף ראו מענק הסתגלות לעובדים מעל גיל 67 שיצאו לחופשה ללא תשלום (חל"ת) או פוטרו בעקבות משבר קורונה.
עובדת או מעסיק השוהים בבידוד
- החל מיום 29.10.2020 ובעקבות פסיקת בית המשפט העליון חוקק הסדר חדש ולפיו, עובד אשר שוהה בבידוד עקב חשש להידבקות בנגיף ה"קורונה" או בשל חובת בידוד של ילדו, ודיווח על כך למשרד הבריאות זכאי לתשלום דמי בידוד ממעסיקו (ולא דמי מחלה).
- יחד עם זאת המעסיק ינכה את ימי ההיעדרות ששולמו עבורם דמי בידוד ממכסת ימי המחלה הצבורים של העובד וזאת עד לניכוי של מקסימום 4 ימי מחלה.
- למידע נוסף ראו תשלום דמי בידוד לעובד אשר שוהה בבידוד עקב חשש להידבקות בנגיף הקורונה או בשל חובת בידוד של ילדו החל מיום 29.10.2020.
- מעסיק ששילם לעובד שלו דמי מחלה או דמי בידוד בגין שהייתו של העובד בבידוד במהלך התקופה שבין ה-01.10.2020 ל-31.03.2021, עשוי להיות זכאי להחזר חלקי מהמוסד לביטוח לאומי עבור הסכומים ששילם לעובד החל מיום הבידוד השני. ניתן להגיש בקשה להחזר למוסד לביטוח לאומי החל מחודש פברואר 2021. למידע נוסף ראו החזר תשלום למעסיקים עבור ימי בידוד ששולמו לעובדים.
- עד ליום 28.10.2020 עובד שנאלץ להיעדר מעבודתו כי הוא או ילדו נדרשו לשהות בבידוד עקב חשש להידבקות בנגיף "הקורונה", נחשב כמי שנעדר מעבודה עקב מחלה, ולפיכך היה זכאי לתשלום דמי מחלה במהלך תקופת היעדרותו, בהתאם למכסת ימי המחלה הצבורים לזכותו.
- עובד שנדרש להישאר עם ילדו בשל חובת בידוד של ילדו, היה זכאי לדמי מחלה בהתאם למכסת ימי המחלה עקב מחלה ילד, שהוא זכאי להם על פי הדין.
- אם לא היו ברשות העובד מספיק ימי מחלה צבורים, ניתן היה לנכות את ימי ההיעדרות משכרו (כלומר, הוא לא היה זכאי לשכר עבור ימי ההיעדרות שמעבר לימי המחלה שברשותו).
- העובד לא היה צריך להציג אישור מחלה. במקום זאת היה על העובד להציג למעסיק את תעודת המחלה הגורפת שהוציא משרד הבריאות ולחתום על ההצהרה על היעדרותו. אם הסיבה לבידוד היתה שהעובד שהה במדינות מסוימות, היה עליו לצרף גם אישור על מועד עזיבתו את אותן מדינות.
- למידע נוסף ראו ימי מחלה לעובד שהוא או ילדו שהו בבידוד עקב חשש להידבקות בנגיף קורונה עד ליום 28.10.2020.
- איסורים
- אסור לפטר עובד שנעדר מהעבודה בגלל הבידוד (גם אם אין לו מספיק ימי מחלה).
- אסור לדרוש מעובד הנמצא בבידוד להגיע למקום העבודה.
- אסור לאפשר לעובד שנמצא בבידוד להגיע למקום העבודה גם אם הוא מעוניין בכך.
- למידע נוסף ראו:
גם לפני יום ה- 28.10.2020 עובד לא היה זכאי לנצל את הזכאות לימי מחלה עקב מחלת הורה או מחלת בן/בת הזוג לצורך השגחה/טיפול בבן במשפחה זה שנמצא בבידוד שכן לא מדובר במחלה של אותו אדם. הגדרת מחלה מותנית בכך שהם הפכו תלויים לחלוטין בעזרת הזולת בפעולות יומיומיות עקב מחלתם.
- אם העובדת זמינה לעבודה, אך המעסיק נמצא בבידוד ובשל כך אין העובדת יכולה לעבוד בביתו של המעסיק, על המעסיק לשלם לעובדת שכר עבור ימי העבודה שנמנעו ממנה או לחילופין, להוציאה ל חופשה ולשלם לה דמי חופשה, וזאת בתנאי שלרשות העובדת עומדים ימי חופשה צבורים.
עובדת שחלתה במחלת הקורונה
- עובדים שחלו במחלת הקורונה ונעדרו מעבודתם עקב המחלה, זכאים לתשלום דמי מחלה בהתאם לימי המחלה הצבורים שעומדים לזכותם ובכפוף להמצאת אישור רפואי.
- עובד שהוצא לחופשה ללא תשלום ורק לאחר מכן אובחן כחולה, לא יהיה זכאי לתשלום דמי מחלה, שכן במהלך החופשה ללא תשלום יחסי העבודה מושהים.
- עובדים שחלו במחלת הקורונה כתוצאה מחשיפה לחולה במקום העבודה עשויים להיות מוכרים כנפגע בעבודה ולהיות זכאים לדמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי.
- לשם כך עליהם להגיש תביעה לדמי פגיעה אל המוסד לביטוח לאומי.
- תביעות חדשות לדמי פגיעה מעבודה יאושרו על-ידי המוסד לביטוח לאומי אוטומטית לתקופה של 30 ימים לפחות (גם אם האישור הרפואי הראשוני הוא לתקופה קצרה יותר), אלא אם יש מידע על תאריך חזרה לעבודה מוקדם יותר.
- ימי היעדרותם מהעבודה לא ינוכו ממכסת ימי המחלה הצבורים לזכותם.
- למידע נוסף ראו הכרה בעובדים שנדבקו בקורונה במהלך עבודתם כנפגעי עבודה.
התמודדות עם קשיים כלכליים
- מי שנקלע לקשיים כלכליים עקב משבר הקורונה עשוי להיות זכאי להטבות מהמדינה ומגופים שונים (כמו בנקים, חברות ביטוח, קופות גמל ואחרים).
- למידע נוסף ראו מידע חשוב למי שנקלע לקשיים כלכליים עקב משבר נגיף קורונה.
גורמי ממשל
גורם ממשלתי | מוקד טלפוני | שירותים מהירים |
---|---|---|
משרד הבריאות |
|
|
המוקד העירוני (במרבית הערים) | 106 | |
פיקוד העורף | מוקד חירום לבעיות אזרחיות (לא רפואיות) 104 | |
שירות התעסוקה | מוקד 9687* | רישום ראשוני מקוון ללשכת התעסוקה |
המוסד לביטוח לאומי |
|
תביעה מקוונת לדמי אבטלה |
משרד הכלכלה והתעשייה | ||
שי"ל (שירות ייעוץ לאזרח) | מוקד מידע (אבטלה, חל"ת, צרכנות ועוד) 118 | פנייה מקוונת |
משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים |
|
|
רשות המסים בישראל |
|
|
רשות האוכלוסין וההגירה | מרכז שירות ומידע ארצי 3450* | פנייה מקוונת של מעסיקי עובדים זרים/פלסטינים בנושא נגיף הקורונה |
משרד החינוך |
|
|
המשרד לשוויון חברתי | מוקד לאזרחים ותיקים 8840* | טופס פנייה מקוון למוקד אזרחים ותיקים |
הרשות לזכויות ניצולי השואה | מרכז מידע לניצולי השואה 5105* | טופס פנייה בנושאים שונים |
ארגוני סיוע- מוקדים ייעודיים
סיוע כללי, ייעוץ ותמיכה
ארגון | פרטים על המוקד וקישור למידע באתר | מספר המוקד |
---|---|---|
ההסתדרות החדשה | מוקד מידע על זכויות במקום העבודה בעקבות משבר הקורונה | 2383* |
בעצמי | קו חירום להתמודדות ותמיכה בתחום התעסוקה | 2119* |
לשכת עורכי הדין | ייעוץ משפטי ראשוני בדיני משפחה, עבודה, ביטוח לאומי והוצאה לפועל | 050-5588072 לפניות בווטסאפ |
חסדי לב | מוקד לקבלת כלים ותשובות בנושא התנהלות כלכלית ומשפחתית | 077-3377930 שלוחה 3 |
המועצה הישראלית לצרכנות | קו חם לשירות הצרכנים | 1-700-727-888 |
טנא בריאות | קו חם בשפה האמהרית לשאלות בנושא הקורונה (מניעה, התגוננות, הנחיות משרד הבריאות) ימים א'-ה' 08:00-21:00 | 04-6323544 |
מרכז רותם ותכנית יתד | מוקדי סיוע לצעירי יתד בעברית ובערבית | למספרי המוקדים |
קופות החולים- טיפולים נפשיים בטלפון (חינם) |
| |
עמותת אלה | קו חם למי שנמצאים במצוקה נפשית (למבודדים ולמטפלים) | 050-9949244 |
ער"ן והקואליציה הישראלית לטראומה | קו סיוע לסובלים מחרדה בעקבות משבר הקורונה | 1201 שלוחה 6 |
עמותת תמר, ער"ן והקואליציה הישראלית לטראומה | קו סיוע לסובלים מחרדה בעקבות משבר הקורונה- מענה בשפה הערבית | 1201 שלוחה 2 |
סה"ר- סיוע והקשבה ברשת | סיוע רגשי באמצעים דיגיטליים לאנשים במצוקה נפשית | |
אלראז | ייעוץ תמיכה וטיפול למשפחות בשפה הערבית | 052-6363924, 04-6746688 |
ארגון "אלפג'ר אלג'דיד" | הקו החם - קו חירום בחברה הבדואית להתמודדות עם משבר הקורונה הקו פועל בימים א׳-ה׳ בין השעות 10:00-16:00 | 08-9966561 |
אנוש | קו תמיכה להורים ולצעירים בגילאי 12-25 החווים משבר נפשי | 054-9299723 |
משרד העלייה והקליטה בשיתוף עם מרכז משאבים | ייעוץ ותמיכה רגשית לעולים על רקע משבר הקורונה ב-5 שפות ימים א'-ה' משעה 16:00 עד 21:00 |
סיוע למבודדי בית
ארגון | פרטים על המוקד וקישור למידע באתר | מספר המוקד |
---|---|---|
עמותת תפוח בשיתוף המשרד לשוויון חברתי וגופים נוספים | סיוע למי שזקוק לתמיכה טכנולוגית (אופן השימוש ב-ZOOM, מילוי טפסים מקוונים ועוד) |
|
יד שרה | אספקת ציוד רפואי עד הבית | 02-6444639 |
עמותת לב אחד | סיוע בקניות, איסוף תרופות וכו' | 02-6762044 |
חברים לרפואה | תרופות למרותקי בית | 054-7123930 |
דור לדור | סיוע אישי לאזרחים ותיקים החוששים לצאת מהבית | 3284* |
הרחבות ופירסומים
- הנחיות המוסד לביטוח לאומי בעקבות התפשטות הקורונה
- דמי אבטלה לעובדים במשק בית, המוסד לביטוח לאומי.