חוזה הפסד בין קבלן שירות (בתחום השמירה, הניקיון או ההסעדה) לבין מזמין השירות (מקום העבודה בפועל) הוא חוזה שבו הסכומים שמשלם מזמי השירות לקבלן אינם מספיקים לכיסוי עלויות ההעסקה המלאות והטבות השכר שצריך הקבלן לשלם לעובדים
במקרה של חוזה הפסד, מזמין השירות עשוי להיות חשוף יותר לתביעות מצד העובדים שזכויותיה הופרו, בהשוואה למקרה שבו החוזה אינו הפסדי
  • "חוזה הפסד" הוא חוזה שלפיו משלם מזמין השירות לקבלן תמורה שאין בה כדי להבטיח את תשלום כל הזכויות להם זכאי עובד הקבלן על פי החוק ובהתאם להסכמים הקיבוציים החלים עליו, ומתקיימים בו אחד מהתנאים הבאים:
    • בחוזה בין מזמין השירות והקבלן לא פורטו רכיבי השכר שישלם הקבלן לעובדיו וכן עלות השכר המינימלית, הצהרת הקבלן על עלויות נוספות כולל רווח, והעדר התחייבות של מזמין השירות לתשלום בסכום שלא יפחת מעלות השכר המינימלית והעלויות הנוספות.
    • הסכום שמזמין השירות משלם או התחייב לשלם לקבלן (חברת הניקיון, חברת השמירה או חברת ההסעדה) לכל שעת עבודה של עובדי הקבלן, נמוך מהסכום הדרוש להבטחת זכויותיו המלאות של העובד והעלויות הנוספות, כגון: הסכומים הנדרשים לביטוח הפנסיוני או דמי הבראה (כולל במקרים שמגיעים לעובדי הקבלן תנאים מועדפים), החזר הוצאות נסיעה, חלקו של המעסיק בתשלומים לביטוח לאומי, וכיו"ב.
  • בינואר 2024 נכנסו לתוקף תקנות הקובעות את ערך שעת העבודה בהתאם לחוק ולהסכמים הקיבוצים לה זכאים עובדי קבלן השירותים בתחום: הניקיון, השמירה וההסעדה. אם בחוזה התחייב מזמין השירות לשלם לקבלן עבור שעת עבודה של עובד קבלן סכום הנמוך מהקבוע בתקנות, אז מדובר בחוזה הפסד.
שימו לב
הבחינה האם החוזה הוא חוזה הפסד נעשית לכל אורך תקופת ההתקשרות בין מזמין השירות והקבלן, ולא די בכך שבמועד החתימה על החוזה הוא לא היה הפסדי.

חשוב לדעת

  • מזמין שירות שחתם על "חוזה הפסד" מול חברת הניקיון, השמירה או ההסעדה, חשוף יותר לתביעות מצד עובדי הקבלן במקרה שזכויותיהם הופרו:
    • אם החוזה בין הקבלן המעסיק (חברת הניקיון, השמירה או האבטחה) למזמין השירות הוא חוזה הפסד, העובדים רשאים להגיש תביעה בגין הפרת זכויותיהם נגד מזמין השירות (למרות שההפרה בוצעה על ידי הקבלן המעסיק), ללא קשר למספר עובדי הקבלן המועסקים אצל מזמין השירות ובלי מגבלה על התקופה שבה הוענקו למזמין השירות שירותי הניקיון, השמירה או ההסעדה.
    • אם החוזה בין הקבלן למזמין השירות אינו חוזה הפסד, עובדי הקבלן יכולים לתבוע את מזמין השירות רק אם מספר עובדי הקבלן המועסקים אצל מזמין השירות הוא לפחות 4, ומשך התקופה שבה הוענקו לו שירותי הניקיון, השמירה או ההסעדה היא לפחות 6 חודשים.
  • למידע נוסף ראו הגשת תביעה נגד מזמין שירות בשל הפרת הזכויות של עובדי הקבלן המועסקים אצלו.
ראו גם

מקורות משפטיים ורשמיים

פסקי דין

חקיקה ונהלים