נערים עובדים זכאים לתשלום תגמול מהמוסד לביטוח לאומי עבור השתתפות בפעילות בחינוך קדם-צבאי
תשלום המינימום עבור ההשתתפות הוא בסך 114.74 ₪ ליום ו-3,442 ₪ לחודש (נכון ל- 2026)
למידע רשמי ראו אתר המוסד לביטוח לאומי
בקצרה
בדומה לחיילי מילואים, נערים עובדים זכאים אף הם לתשלום תגמול עבור השתתפות בפעילות בחינוך קדם-צבאי (גדנ"ע).
גובה התשלום
- התשלום לכל יום פעילות מחושב לפי שכרם של הנערים ב-30 ימי העבודה האחרונים שעבדו במהלך 3 החודשים שקדמו לתחילת השתתפותם בפעילות, מחולק ב-30.
- בכל מקרה, התשלום המינימלי (נכון לשנת 2026) יהיה:
- 114.74 ₪ ליום
- 3,442 ₪ לחודש
- לסכומי התשלום המינימלי בשנים קודמות, ראו באתר המוסד לביטוח לאומי.
מי זכאי?
- נער עובד שהשתתף בפעילות במסגרת החינוך הקדם-צבאי לפחות יומיים רצופים, ועבד לפחות 30 ימי עבודה ב-3 החודשים שקדמו להשתתפותו בפעילות זו.
- כימי עבודה יחשבו גם שבתות, חגים, ימי שביתה או ימי אבל במשפחה, שבהם לא עבד הנער.
תהליך מימוש הזכות
- יש למלא טופס תביעה להענקה בעד השתתפות בחינוך קדם-צבאי, ניתן להוריד את הטופס מכאן.
- הנער ימלא את פרטיו האישיים בחלק א' של טופס התביעה ויחתום על הטופס במקום המיועד לכך. יש להקפיד על מילוי כל הפרטים כדי למנוע עיכוב בתשלום.
- את חלק ב' של טופס התביעה - אישור על ההשתתפות בפעילות, ימלא נציג מחלקת הגדנ"ע במשרד הביטחון.
- המעסיק של הנער ימלא את חלק ג' בטופס. עליו לרשום בחלק זה את תאריך תחילת העבודה של הנער. במקרה שהנער הפסיק לעבוד, ירשום גם את תאריך הפסקת העבודה.
- המעסיק ירשום את מספר ימי העבודה שהנער עבד אצלו בשלושת החודשים שקדמו לצאתו לפעילות הקדם צבאית. במניין ימי העבודה ניתן לכלול גם שבתות וחגים שבהם לא עבד הנער.
- את התביעה מגישים למחלקת הגדנ"ע של משרד הביטחון.
- מחלקת הגדנ"ע תעביר את התביעה אל המוסד לביטוח לאומי לאישור ולתשלום.