עבודה בענף ההסעדה היא עבודה במטבחים מרכזיים שמספקים מזון לקהלים מוגדרים כמו עובדים, תלמידים או דיירים
למידע על זכויות ייחודיות לעובדים בענף ההסעדה ראו כאן
מסעדות, אולמות וגני אירועים לא משתייכים לענף ההסעדה
למידע על זכויות מלצרים במסעדות ראו כאן
למידע על זכויות עובדים באולמות וגני אירועים ראו כאן


  • עובד בענף ההסעדה הוא כל עובד שעובד (במשרה מלאה או חלקית) בחברה שמספקת שירותי הסעדה באמצעות מטבח מרכזי לגוף (כמו למשל, מקום עבודה או אוניברסיטה) שמציע הסעדה פנימית לעובדיו או דייריו או תלמידיו.
  • העובדים מוצבים במטבחים המרכזיים והם יכולים להיות למשל מנהלי משמרת, שפים, טבחים, עוזרי טבח, מגישים, שוטפי כלים, ועובדי אדמיניסטרציה במטבח.
  • ההתקשרות בין החברה, בה עובדים העובדים ומספקת את שירותי ההסעדה לבין הלקוחות שלה יכולה להיות קבועה (למשל, הגשת ארוחות בדיור מוגן) או נקודתית (למשל, הגשת ארוחה בכנס שמתקיים במשרדי חברה עסקית).
  • עובדים אלה זכאים למספר הטבות וזכויות ייחודיות בהשוואה לעובדים בענפים אחרים, כמפורט כאן
  • ההטבות הייחודיות לא ניתנות לעובדי המטה של המעסיק, כמו חברי הנהלה ראשית, מנהלי איזורים ועובדי אדמיניסטרציה במטה.
  • מסעדות, אולמות וגני אירועים לא נכללים בענף ההסעדה.
ראו גם

מקורות משפטיים ורשמיים

חקיקה ונהלים