ככלל, ההסעות במוסדות מוכרים שאינם רשמיים מטופלות על ידי אגף הסעות במשרד החינוך
הסעות במוסדות מוכרים שאינם רשמיים בחינוך החרדי מטופלות על ידי המחוז החרדי במשרד החינוך
במקרים של תלמידי החינוך המיוחד ותלמידים המוגבלים בניידות, ההסעות מטופלות על ידי הוועדות המחוזיות
ראו סעיף 2.3 ח' לחוזר מנכ"ל משרד החינוך תשע"ט/4
בקצרה
ככלל, ההסעות במוסדות מוכרים שאינם רשמיים מטופלות ומאושרות על-ידי אגף הסעות במשרד החינוך. הסעות בחינוך החרדי מטופלות ומאושרות על ידי המחוז החרדי במשרד החינוך, בהתאם להנחיות המפורסמות על-ידו.
- במקרים הבאים, הסעות יטופלו על ידי הוועדות המחוזיות, בהתאם למפורט בערך הסעה לבית הספר בחינוך הרשמי:
- הסעות של תלמידי החינוך המיוחד המופנים ללימודים במוסדות לחינוך מיוחד מוכרים שאינם רשמיים. לפרטים נוספים, ראו הסעות לתלמידים הלומדים בחינוך המיוחד או משולבים בחינוך הרגיל.
- תלמידים נכים, שאושרו על ידי המוסד לביטוח לאומי כי הם נזקקים להסעה בשל מגבלת ניידות, והם לומדים במוסדות חינוך מוכרים שאינם רשמיים. למידע נוסף, ראו הסעה לבית הספר לתלמיד עם מוגבלות.
- במקרים שבהם מוגשת בקשה להסעת ילדי החינוך המיוחד מחוץ ליישוב המגורים וישנו פתרון לימודי קרוב, תינתן השתתפות המשרד רק אם מרחק ההסעה הוא עד 35 ק"מ.
כדאי לדעת
- בעקבות עתירה לבג"ץ מיולי 2017, הודיעה המדינה כי במקרים שבהם הדבר סביר היא תשתתף בעלות נסיעה הכוללת כבישי אגרה, וכי אם ייקבעו מסלולים שכוללים נסיעה בכבישי אגרה (כגון כביש 6), חברות ההסעה יהיו מחויבות לנסוע בהם.
גורמים מסייעים
מוקדים ממשלתיים
שם | אתר | דוא"ל | טלפוןטל' |
---|---|---|---|
קו פתוח לתלמידים | אתר | ||
שי"ל | אתר | פניה מקוונת | |
מענה ממשלתי מרכזי | אתר | דוא"ל |
ארגוני סיוע
גורמי ממשל
מקורות משפטיים ורשמיים
פסקי דין
חקיקה ונהלים
- חוזר מנכ"ל משרד החינוך תשע"ט/4 מיום 03.12.2018 - הסעות תלמידים ועובדי הוראה למוסדות חינוך רשמיים.
- חוק לימוד חובה
הרחבות ופרסומים
- הודעת המדינה לבג"ץ לגבי מימון הסעות דרך כבישי אגרה - מתאריך 03.07.2017.