תוכנית קהילה תומכת מספקת לאזרחים ותיקים שירותים שמאפשרים להם לשמור על עצמאות ופרטיות לצד ביטחון אישי ורפואי
השירות ניתן תמורת תשלום השתתפות עצמית בהתאם לגובה ההכנסות
מקבלי גמלת סיעוד יכולים לקבל את השירות במסגרת הגמלה
למידע רשמי ראו אתר משרד הרווחה

פרטים

ארגון מפעיל:עמותות מקומיות למען קשישים וגופים נוספים
יישוב:כל הארץ
עלות:נדרשת השתתפות עצמית
תחום ראשי:זיקנה והזדקנות

תוכנית קהילה תומכת מציעה סל שירותים לאזרחים ותיקים שחיים בקהילה.

  • התוכנית מספקת לחבריה שירותים שנחוצים להם, ובכך מאפשרת להם להמשיך לחיות בביתם ומפחיתה את הצורך לעבור לבית אבות או למוסד דיור אחר.
  • פעילות התוכנית מותנית בתקציב ומוגבלת בכמות המשתתפים.

נותני השירות

אוכלוסיית יעד ותנאי זכאות

טיפ
אנשים עם מוגבלות מגיל 21 עד גיל פרישה שמתגוררים בקהילה ונקבעו להם לפחות 40% נכות רפואית על-ידי המוסד לביטוח לאומי, עשויים להיות זכאים להשתתף בתוכנית קהילה תומכת לאנשים עם מוגבלות.

השירותים שכלולים בתוכנית

  • קהילה תומכת מספקת לחבריה מגוון שירותים המסייעים לשמירה על רמת איכות החיים לצד עצמאות ופרטיות. התוכנית מעניקה לחברים בה ביטחון אישי, נגישות לשירותים רפואיים, אפשרות לקשר 24 שעות ביממה, פעילות חברתית ותרבותית, תחזוקת בית, סיוע בסידורים יום יומיים, ייעוץ ושירותי מידע.
    • לחצן מצוקה - חברי הקהילה עונדים לחצן מצוקה המשמש לחצן קריאה ואזעקה במקרי חירום. לחיצה על הלחצן יוצרת קשר עם מוקד החירום של הקהילה התומכת, שבמידת הצורך פונה באופן מיידי למוקד רפואי, שירות אמבולנס, אב קהילה, משטרה, מכבי אש או בני משפחה.
    • אב קהילה או אם קהילה - לכל קהילה תומכת יש אב קהילה או אם קהילה המכירים את כל חברי הקהילה ונמצאים עמם בקשר קבוע. אב הקהילה או אם הקהילה יהיו הכתובת הראשונה לסיוע בצרכיהם היומיומיים של חברי הקהילה. במקרי חירום הם יגישו עזרה מידית ובמקרי תקלות בדירה הם יבצעו תיקונים קלים או יזמינו בעלי מקצוע לעשות זאת.
    • שירותים רפואיים - לרשות חברי הקהילה עומדים שני סוגים של שירותים רפואיים:
      1. אפשרות להזמין רופא לביקור בית, 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע, תמורת השתתפות עצמית סמלית.
      2. שירות אמבולנס לשעת חירום ללא תשלום. בנוסף, קיימת אפשרות להזמנת אמבולנס באמצעות לחצן מצוקה ללא אישור רופא, בהשתתפות עצמית סמלית (חשוב לשים לב, שללא הפניית רופא ייתכן שלא יינתן פטור מתשלום בפנייה לחדר מיון).
    • פעילות חברתית - הפעילות החברתית מותאמת למאפייני החברים בכל קהילה תומכת. הפעילות מכניסה תוכן לחיי החברים, וכוללת: מפגשים חברתיים, הרצאות, פעילות גופנית, אירועי תרבות, חוגים, מסיבות, טיולים ועוד.
    • פעילות מתנדבים - בכל קהילה תומכת, פועלת קבוצה פעילה של מתנדבים המסייעים במגוון תחומים, כגון: ליווי למקומות שונים, ביצוע שליחויות לדואר, למרכול, לבית המרקחת וכדומה. המתנדבים מסייעים גם בפעולות החברתיות השונות שמציעה הקהילה לחבריה.

אופן קבלת השירות

עלות השירות

  • יש לשלם השתתפות עצמית בהתאם לגובה ההכנסה הממוצעת לנפש ביחידה המשפחתית.
סכום ההשתתפות העצמית לחודש (נכון ל-01.09.2023)
הכנסה חודשית לנפש סכום ההשתתפות החודשית סכום ההשתתפות החודשית לשירות שכולל לחצן מצוקה
עד 4,683 ₪ 27 ₪ 27 ₪
4,684 ₪ ומעלה 150 ₪ 156 ₪
ניצולי שואה (ללא מבחן הכנסה) 25 ₪ 25 ₪
ראו גם

מקורות משפטיים ורשמיים

חקיקה ונהלים