קרוביהם של עובדים שנפטרו במהלך התקופה שמיום 07.10.2023 ועד שנה מתום תקופת ההכרזה על מצב מיוחד בעורף בעקבות מלחמת חרבות ברזל, עשויים להיות זכאים לפיצויי פיטורים כאילו המעסיק פיטר את העובדים
זהו הסדר זמני שחל רק על מי שנפטר בתקופת המלחמה. להסדר הכללי החל במקרה של פטירת עובד ראו פיצויי פיטורים לשאירים של עובד שנפטר
תקציר
- אם עובדים נפטרו במהלך התקופה שבין 07.10.2023 ועד שנה לאחר תום תקופת ההכרזה על מצב חירום בעורף, קרוביהם יהיו זכאים לקבל פיצויי פיטורים, כאילו המעסיק פיטר את העובדים.
- תקופת ההכרזה על מצב מיוחד בעורף בכל מדינת ישראל הסתיימה ביום 30.05.2024 והוארכה רק לגבי היישובים המפורטים בהחלטת הממשלה בעניין זה
מי זכאי?
- אם לעובד שנפטר במהלך התקופה הרלוונטית היו שאירים - כלומר, בן זוג (כולל ידוע בציבור שגר איתו), או ילד - הם יהיו זכאים לקבל את פיצויי הפיטורים.
- אם במותו לא היה לעובד בן זוג וגם לא ילדים, הפיצויים ישולמו ליורשים על פי דין או לפי צוואת העובד.
- אם מדובר בעובד שקרוביו כבר קיבלו כספי פיצויים (או שכבר ניתנה החלטה של בית הדין לתשלום פיצויים לקרוביו) - לא ניתן לתבוע מחדש כספי פיצויים בהתאם להסדר המיוחד לנפטרים במהלך המלחמה.
תהליך מימוש הזכות
- על השאירים לפנות אל המעסיק וליידע אותו כי הם השאירים של העובד/ת.
- אם לא היו לעובד שאירים - על יורשיו לפנות למעסיק ולעדכן אותו כי לא קיימים שאירים וכי הם היורשים.
- השאירים (או אם אין כאלה, היורשים) יוכלו לקבל את כספי הפיצויים בדרכים הבאות:
- כספים שהופרשו לקופת פיצויים או לרכיב הפיצויים בביטוח הפנסיוני של העובד/ת, ניתנים למשיכה מהקופה או מהקרן אחרי קבלת מכתב שחרור כספים מהמעסיק. למידע על ההליך ראו משיכת כספי פיצויי פיטורים מקופת גמל או מהביטוח הפנסיוני.
- כספי פיצויים (או חלקם) שלא הופרשו לקופת פיצויים או לביטוח הפנסיוני ישולמו על ידי המעסיק ישירות לשאירים. למידע על ההליך ראו קבלת כספי פיצויי פיטורים במזומן מהמעסיק.
ראו גם
גורמים מסייעים
מוקדים ממשלתיים
ארגוני סיוע
גורמי ממשל
מקורות משפטיים ורשמיים
חקיקה ונהלים
- חוק פיצויי פיטורים - סעיף 5 (ב1).
- חוק הגנת השכר
- תקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים, והתפטרות שרואים אותה כפיטורים)
|