זוג גברים זכאים לדמי לידה שישולמו לבן הזוג שיצא לחופשת לידה (לפי בחירת בני הזוג)
במקרה של זוג נשים - היולדת זכאית לצאת לחופשת לידה ולקבל דמי לידה בהתאם לתנאי הזכאות
בן/בת הזוג האחר רשאי/ת לחלוק איתו/ה את חופשת הלידה בהתאם לתנאים הדרושים לזכאותם של בני זוג של יולדות ולקבל דמי לידה
להסבר על תהליך מימוש הזכות ראו דמי לידה


בני זוג מאותו מין שאחד מהם (או שניהם) נמצא בחופשת לידה זכאים לדמי לידה בדומה לבני זוג הטרוסקסואלים.

  • אצל זוג נשים - היולדת תקבל את דמי הלידה, ואם בת זוגה תחליף אותה בחופשת הלידה (לאחר 6 שבועות לפחות), תקבל בת הזוג את דמי הלידה, בהתאם לתנאי הזכאות.
  • אצל זוג גברים שהביאו ילד/ים לעולם בפונדקאות חו"ל, יחליטו בני הזוג מי מהם לוקח את חופשת הלידה ויקבל את דמי הלידה. בני הזוג רשאים לחלוק בניהם את חופשת הלידה ולהתחלף פעם אחת בלבד, בתנאי שהתקופה של חופשת הלידה תהיה לפחות 21 יום לכל אחד מהם.
  • בת הזוג של היולדת, ובמקרה של זוג גברים בן הזוג שלא יצא לחופשת הלידה, יכולים לצאת לחופשת לידה בת שבוע במקביל לחופשת הלידה של בני/בנות זוגם ולקבל דמי לידה, אם בני/בנות זוגם/ן ויתר/ה בכתב על זכאותו/ה לדמי לידה בשבוע האחרון של חופשתו/ה, ובהתאם לתנאי הזכאות האחרים. למידע נוסף ראו חופשת לידה לבן זוג של יולדת.

מי זכאי?

תהליך מימוש הזכות

  • על בני הזוג להגיש בקשה לדמי לידה. להסבר על תהליך הבקשה, ראו דמי לידה.

חשוב לדעת

  • כאשר בני זוג מאותו מין מביאים לעולם זוג תאומים בפונדקאות בחו"ל, זכאי רק אחד מהם לדמי לידה, גם אם כל אחד מבני הזוג הוא הורה ביולוגי של אחד מהילדים. בני הזוג יבחרו מי מהם יקבל את דמי הלידה ויוכלו לחלוק ביניהם את תקופת החופשה שבה מקבלים דמי הלידה ללא חפיפה בין שניהם.
  • מי שהפך להורה ל-3 ילדים או יותר בו זמנית (יולדת שילדה 3 ילדים ויותר בלידה אחת, מי שאימצו 3 ילדים או יותר בו זמנית, ומי שהפך להורה בהליך פונדקאות שבו נולדו 3 ילדים, זכאי לקבל מהמוסד לביטוח לאומי קצבה חודשית מיוחדת במשך 20 חודשים, זאת בנוסף על קצבת הילדים ודמי הלידה. למידע נוסף ראו:
ראו גם

גורמים מסייעים

ארגוני סיוע

  • לערך מורחב על פסקי דין בנושא להט"ב לחצו כאן.

גורמי ממשל

מקורות משפטיים ורשמיים

פסקי דין

תודות