עובדי אולמות וגני אירועים המועסקים במשמרת לילה, זכאים לגמול עבור שעות נוספות החל מהשעה השביעית
בשאר המשמרות זכאים העובדים לגמול עבור שעות נוספות לאחר 8.6 שעות בדומה לשאר העובדים במשק
למידע נוסף ראו סעיף 21 לצו הרחבה בענף אולמות וגני אירועים בישראל
עובדי אולמות וגני אירועים המועסקים מעל ל-6 שעות במשמרת לילה (משמרת שלפחות שעתיים ממנה חלות בין השעות 22:00 ל-06:00), זכאים לגמול עבור שעות נוספות החל מהשעה השביעית.
- בגין השעה השביעית והשמינית באותו יום עבודה יהיה עובד זכאי לגמול של 25% משכרו הרגיל - כלומר לשכר של 125% לשעה.
- בגין השעה התשיעית והעשירית באותו יום עבודה יהיה עובד זכאי לגמול של 50% משכרו הרגיל - כלומר לשכר של 150% לשעה.
מי זכאי?
תהליך מימוש הזכות
- זכות זו אמורה להינתן באופן אוטומטי על-ידי המעסיק, במקרה שהעסיק עובד בשעות נוספות, בהתאם לדין.
- על המעסיק לערוך מעקב אחר השעות הנוספות של העובד, ולהפריד בתלוש השכר בין תשלום השכר הרגיל לבין הגמול עבור השעות הנוספות. יש לציין בתלוש השכר את מספר השעות הנוספות המדוייק שעבורן משולם הגמול באותו חודש.
- בתנאים מסוימים עובד עשוי להיות זכאי לתשלום גמול גלובלי. למידע נוסף ראו גמול גלובלי עבור עבודה בשעות נוספות, שבת וחג.
- במקרה שלעובד לא שולם שכר בגין השעות הנוספות או ששולם שכר הנמוך משכר המינימום:
- ניתן להגיש נגדו תלונה ליחידת האכיפה של חוקי העבודה.
- ניתן להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בעילה של הפרת חוק שעות עבודה ומנוחה (מומלץ להיעזר בעו"ד המתמחה בדיני עבודה לצורך הגשת התביעה). למידע על אופן הגשת התביעה ראו הגשת תביעה לתשלום שכר עבודה, פיצויי פיטורים או זכויות סוציאליות אחרות בבית הדין האזורי לעבודה.
עובדי קבלן בתחום הניקיון, השמירה וההסעדה רשאים בתנאים מסויימים לתבוע גם את מזמין השירות (מקום העבודה בפועל) בגין הפרת זכויותיהם על ידי החברה הקבלנית. למידע נוסף ראו הגשת תביעה נגד מזמין שירות בשל הפרת הזכויות של עובדי הקבלן המועסקים אצלו.
נטל ההוכחה בתביעה לתשלום שעות נוספות
- כשעובד מגיש תביעה לבית הדין לתשלום גמול עבור שעות נוספות והמעסיק לא ערך רישום כנדרש של שעות ההעסקה, על העובד לתת תחילה גרסה עובדתית מינימלית על כך שעבד בשעות נוספות ואז נטל השכנוע עובר אל המעסיק, כדי לשכנע שהעובד לא הועסק בשעות הנוספות הנטענות.
- אם העובד עמד בנטל הראשוני של מתן גרסה עובדתית, נטל השכנוע עובר למעסיק. אם המעסיק לא ישכנע את בית הדין שהעובד לא הועסק בשעות נוספות, יחייב בית הדין את המעסיק בתשלום של עד 15 שעות נוספות שבועיות או עד 60 שעות נוספות חודשיות.
- אם העובד לא עמד בנטל הראשוני ובית הדין דחה את טענתו שלפיה עבד בשעות נוספות, אין לחייב את המעסיק בתשלום גמול שעות נוספות, גם אם המעסיק לא הציג דו"חות נוכחות.
- למידע נוסף ראו כשעובד מציג ראשית ראיה שעבד בשעות נוספות והמעסיק לא ערך דוחות נוכחות, נטל הראיה עובר למעסיק לשכנע שהעובד לא הועסק בשעות נוספות.
גורמים מסייעים
מוקדים ממשלתיים
ארגוני סיוע
גורמי ממשל
מקורות משפטיים ורשמיים
חקיקה ונהלים
- צו הרחבה בענף אולמות וגני אירועים בישראל - סעיפים 22,21.
- חוק שעות עבודה ומנוחה.