אפּילפּסיה (בעברית: כִּפְיוֹן, השם העממי: "מחלת הנפילה") היא מגוון של תסמינים (סימפטומים) שמקורם בפעילות חשמלית בלתי תקינה במוח, ואשר באים לידי ביטוי בהתקפים מסוגים שונים.
אפילפסיה יכולה לקרות בכל גיל, אך היא שכיחה יותר אצל ילדים צעירים או אנשים מעל גיל 65. ישנם סוגי אפילפסיה אצל ילדים, אשר חולפים בבגרות.
במקרים רבים אין למחלה סיבה נראית לעין, אך היא יכולה לנבוע מחבלות בראש, מגידולים או מפגמים התפתחותיים. התקפים אפילפטיים עלולים להתרחש גם אצל חולים המחלימים מניתוחי מוח.
אפילפסיה בדרך כלל ניתנת לשליטה, אך אי אפשר לרפא אותה בטיפול תרופתי. במקרים קשים ניתן לשקול ניתוח. (מבוסס במקור על ויקיפדיה)

תרופות ומערכת הבריאות

החזר עבור פינוי באמבולנס

גמלאות

גמלת ילד נכה

קצבת נכות כללית

חינוך

סייעת רפואית

  • ילדים בגיל חינוך חובה, הזקוקים להשגחה בשל אפילפסיה לא מאוזנת - יותר משני התקפים בחודש מסוג אפילפסיה מיוקלונית או אפילפסיה כללית עם התקפים קשים ("גראנד מאל") שמביאים לנפילה, זכאים לליווי של סייעת רפואית. למידע נוסף ראו סייעת רפואית לילדים הלומדים בחינוך הרגיל.

תעסוקה ונגישות

מיסים

רישיון נהיגה

  • חולי אפילפסיה המעוניינים להוציא רישיון נהיגה, או לחדשו לאחר שלילה מסיבות רפואיות, צריכים לעמוד בדרישות הרפואית של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לפרטים נוספים ראו: רישיון נהיגה לחולי אפילפסיה

צבא

ראו גם

גורמים מסייעים

מידע נוסף

ארגוני סיוע

גורמי ממשל

חקיקה ונהלים

הרחבות ופרסומים