עובדים שהתפטרו בעקבות מעבר דירה בנסיבות שיפורטו בהמשך זכאים לפיצויי פיטורים
תקציר
בנסיבות מסוימות, שיפורטו בהמשך, עובדים שמתפטרים בעקבות מעבר למקום מגורים המרוחק ממקום העבודה זכאים לפיצויי פיטורים.
מי זכאי?
עובדים ועובדות שהתפטרו ממקום עבודתם בגלל מעבר דירה בכל אחת מהנסיבות הבאות:
- הם נישאו ועברו ליישוב בישראל שבו גר/ה בן/בת זוגם, אם המרחק בין מקום מגוריהם החדש למקום מגוריהם הקודם הוא 40 ק"מ לפחות, ומקום מגוריהם החדש רחוק יותר ממקום עבודתם לעומת מקום מגוריהם הקודם.
- הם עברו מיישוב שאינו חקלאי ליישוב חקלאי ומתגוררים לפחות 6 חודשים ביישוב החקלאי.
- יישוב חקלאי מוגדר כקיבוץ, מושב, או יישוב שרוב תושביו הם חקלאים.
- הם עברו מיישוב שלא נמצא באזור פיתוח ליישוב באזור פיתוח ומתגוררים לפחות 6 חודשים ביישוב שעברו אליו.
- בנוסף, על העובד להוכיח שהוא התפטר עקב העתקת מקום המגורים וכי המעבר הקשה עליו להמשיך ולעבוד באותו מקום עבודה. אם מדובר במרחק רב בין מקום העבודה למקום מגוריו החדש אין זה סביר לדרוש מעובד להמשיך ולעבוד באותו מקום עבודה. לפסק דין בסוגיה זו לחצו כאן.
- יישובים באזור פיתוח (לפי התקנות) הם: אופקים, אילת, בית-שאן, בית-שמש, דימונה, חצור, ירוחם, כרמיאל, מגדל-העמק, מדרשת שדה בוקר, מצפה-רמון, מעלות-תרשיחא, נוף הגליל (נצרת-עילית), נתיבות, ערד, צפת, קרית-גת, קרית-מלאכי, קרית-שמונה, שדרות, שלומי, יקנעם-עלית, עכו, טבריה, עפולה, גילון, עצמון, יודפת, יעד, קורנית, שכניה, מורשת, מנוף, מרכז ספיר, יבנאל, כפר-ורדים, הילה, מתת, אדר, עמקה, חרשים, כמון, מכמנים, ורד הגליל, ארשת, עדי, הררית, פרחי אביב, צורית, טל אל, כליל, קציר, מנחמיה, מטולה, מגדל, רמת ישי, ראש פינה, כנרת (המושבה), כפר תבור, יסוד המעלה, מסד, מצפה נטופה, חיספין, אשחר, הר חלוץ, יובלים, מעלה צביה, רקפת, חורפיש, מצפה הושעיה, גבעת אלה, גבעת אבני, אלון הגליל, אבטליון, שורשים.
- הם שינו את מקום מגוריהם בעקבות העברה בתפקיד של בן/בת זוגם שמשרת/ת בצבא קבע או במשטרת ישראל או בשירות בתי הסוהר, כאשר המרחק בין מקום מגוריהם החדש למקום מגוריהם הקודם הוא 40 ק"מ לפחות ומקום מגוריהם החדש רחוק יותר ממקום עבודתם לעומת מקום מגוריהם הקודם.
- הם עברו להתגורר בהתנחלות או בהיאחזות ומתגוררים באותו מקום לפחות 6 חודשים רצופים.
- הם הצטרפו לבן/בת זוגם שיוצא/ת לחו"ל לתקופה שעולה על 6 חודשים בשליחות המדינה, ההסתדרות הציונית העולמית - הסוכנות היהודית לארץ-ישראל, קרן קיימת לישראל או קרן היסוד - המגבית המאוחדת לישראל, והמעסיק לא אישר להם חופשה ללא תשלום למשך תקופת השליחות.
- הם עברו בעקבות גירושים ליישוב בישראל שמרוחק 40 ק"מ לפחות ממקום מגוריהם הקודם ומתגוררים בו לפחות 6 חודשים.
- הם הצטרפו לבן/בת זוגם שמועסק/ת בשירות המדינה (או בגוף ציבורי אחר שאישרה לעניין זה הממשלה), כאשר היחידה שבה מועסק/ת בן/בת הזוג מועברת לירושלים על-פי החלטת הממשלה, והמרחק בין מקום מגוריהם הקודם לירושלים הוא 40 ק"מ לפחות.
- הם הצטרפו לבן/בת זוגם שעובר/ת למקום עבודה אחר ולמקום מגורים אחר בישראל שנמצאים לפחות 40 ק"מ ממקום מגוריהם הקודם, בתנאי שמקום מגוריהם החדש של העובדים רחוק יותר ממקום עבודתם לעומת מקום מגוריהם הקודם והם מתגוררים במקום החדש לפחות 6 חודשים.
תהליך מימוש הזכות
- על העובדים להודיע למעסיק על ההתפטרות מראש ובכתב בהתאם לפרק הזמן שנקבע בחוק. למידע נוסף ראו הודעה מוקדמת להתפטרות.
- העובדים צריכים להוכיח כי המעבר ליישוב החדש מקשה עליהם להמשיך לעבוד אצל המעסיק וכי ההתפטרות נעשתה בגלל מעבר הדירה.
- אפשר להוכיח את שינוי מקום המגורים באמצעות אישור מגורם מוסמך מהיישוב החדש (כגון מזכיר קיבוץ או מושב, כשמדובר במעבר ליישוב חקלאי) או מסמכים שמעידים על כך שהעובדים הם תושבי היישוב החדש.
המועד לתשלום פיצויי הפיטורים
- אם לא נדרשים מגורים של 6 חודשים לפחות במקום המגורים החדש:
- על פיצויי הפיטורים להיות משולמים עם סיום יחסי עובד מעסיק, כלומר ביום האחרון לעבודה או לכל המאוחר בתוך 15 ימים ממועד זה.
- מהיום ה-16 ועד ליום ה-30 המעסיק מחויב בתוספת הצמדה למדד עד ליום התשלום בפועל.
- אם המעסיק לא משלם בתוך 30 יום הוא עלול לשאת בפיצויי הלנה.
- אם נדרשים מגורים של 6 חודשים לפחות במקום המגורים החדש:
- לצורך הזכאות לפיצויי פיטורים, אין צורך להוכיח מגורים במקום החדש 6 חודשים לפני ההתפטרות, אלא מספיקה הוכחה על המגורים במקום החדש אחרי מועד ההתפטרות ממקום העבודה.
- בהתאם, המעסיק רשאי לשלם את פיצויי הפיטורים רק אחרי שהעובד/ת הציג/ה לו הוכחה על 6 חודשי מגורים במקום החדש.
אופן תשלום הפיצויים
- המעסיק ימלא את חלקים א' וג' של טופס 161 , וימסור אותו לעובד.
- העובד יכול למלא את חלק ב' של טופס 161 ולהגיש אותו למס הכנסה. בטופס זה העובדים מודיעים על בחירתם באחד מ-3 מסלולים:
- משיכת הכספים;
- ייעוד הכספים לרצף קצבה (כלומר לצרף אותם לחיסכון הפנסיוני שלהם ולמשוך אותם רק כקצבה חודשית אחרי פרישתם לגמלאות);
- ייעוד הכספים לרצף פיצויים (כלומר לשמור אותם לצורך משיכה עתידית יחד עם כספי פיצויים שיתקבלו מהמעסיקים הבאים).
- בהנחה שהעובדים מושכים את הסכומים (כולם או חלקם) מהביטוח הפנסיוני וכן במקרה שהמעסיק שילם לעובדים סכומים מעבר לאלה שהופרשו לביטוח הפנסיוני, על העובדים לציין במסגרת טופס 161 אם הם מעוניינים לקבל פטור ממס הכנסה על סכומים אלה.
- העברת הכספים אל העובדים נעשית באחת משתי הדרכים הבאות:
1. תשלום הפיצויים ישירות מהמעסיק לעובדים
- על פיצויי הפיטורים (שלא הופרשו מדי חודש לקופת גמל או לביטוח פנסיוני) להיות משולמים עם סיום יחסי עובד-מעסיק או במועד מאוחר יותר מבין המועדים הקבועים בחוק. איחור של מעל 15 יום עשוי לזכות את העובדים בפיצוי על הלנת פיצויי פיטורים.
- למידע על ההליך ראו קבלת כספי פיצויי פיטורים ישירות מהמעסיק.
2. שחרור הכספים שהופרשו למטרה זו לקרן פיצויים או לקרן פנסיה, והעברתם ישירות מהקרן אל העובדים
- אם כספי הפיצויים הופרשו על-ידי המעסיק במהלך תקופת ההעסקה לקרן פיצויים, לקופת גמל או לביטוח פנסיוני, תשלום הפיצויים לא ישולם על-ידי המעסיק, אלא על-ידי הגוף שמנהל את הקופה שאליה הופרשו הכספים. אם הופרשו רק חלק מפיצויי הפיטורים לקופת הגמל או לביטוח פנסיוני, על המעסיק לשלם את ההפרש ישירות לעובדים והכספים שהופרשו לקופת הגמל יועברו לבעלות העובדים.
- לשם כך על המעסיק לצייד את העובדים באישור לשחרור הכספים. אם המעסיק לא נותן את הסכמתו לשחרור הכספים, העובדים יצטרכו להשאיר את הכספים בחיסכון הפנסיוני ולקבל אותם בצורת קצבה חודשית אחרי שיגיעו לגיל פרישה. אם ימשכו אותם בכל זאת שלא במסגרת "ארוע מזכה", כגון: גיל פרישה, מוות או אובדן כושר עבודה, המעסיק רשאי לדרוש את הכספים הללו מהעובדים.
- אם המעסיק לא העביר כל הודעה לחברה שמנהלת את קופת הגמל או הביטוח הפנסיוני בתוך 4 חודשים ממועד סיום יחסי העבודה, העובדים יוכלו למשוך את כספי הפיצויים גם בלי אישור מפורש מהמעסיק.
- למידע על ההליך ראו משיכת כספי פיצויי פיטורים מקופת גמל או מהביטוח הפנסיוני.
חישוב פיצויי פיטורים
- אופן חישוב פיצויי הפיטורים מפורט בפורטל חישוב פיצויי פיטורים.
זכויות נוספות
- אם המרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה עולה על 60 ק"מ (או 40 ק"מ לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים), תיתכן זכאות לקבל דמי אבטלה ללא תקופת המתנה של 90 יום, למרות שמדובר בהתפטרות. למידע נוסף ראו התפטרות בנסיבות המזכות בדמי אבטלה ללא תקופת המתנה.
- מעבר מגורים ליישובים מסוימים עשוי להעניק הטבות כספיות שונות, למשל:
- מי שמתגוררים 12 חודשים ברציפות ביישובים מסוימים זכאים לקבל זיכוי ממס הכנסה. למידע נוסף ראו זיכוי ממס הכנסה לתושבים בפריפריה.
- תושבים שמתגוררים ביישובי קו העימות זכאים למענק ביטחוני עבור בניית ממ"ד בדירתם. למידע נוסף ראו מענק ביטחוני לבניית ממ"ד לתושבי קו העימות.
חשוב לדעת
- עובדים שחל עליהם ההסדר הקבוע בסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים זכאים לכספי הפיצויים שנצברו בקופת תגמולים, קרן פנסיה, ביטוח מנהלים וכד' במקרה של פיטורים וגם במקרה של התפטרות - ללא קשר לנסיבות. המעסיק שלהם פטור מהשלמת פיצויים רטרואקטיביים על תוספות שכר שקיבלו במהלך תקופת העבודה.
- למידע על זכויות נוספות למי שעוברים דירה ראו מדריך למעבר דירה.
גורמים מסייעים
מוקדים ממשלתיים
ארגוני סיוע
גורמי ממשל
מקורות משפטיים ורשמיים
פסקי דין
- העתקת מקום עבודה למרחק מועט יכולה בנסיבות מסוימות להחשב כהרעה מוחשית
- מגורים בנפרד לפני הגירושים אינם מנתקים את הקשר בין ההתפטרות מהעבודה לבין הגירושים (באתר נבו).
- ניתן להוכיח קשר סיבתי בין התפטרות עקב מעבר דירה לבין גירושים, גם כאשר ההתפטרות נעשתה שנה ו-5 חודשים לאחר הגירושים (באתר נבו).
- עובד המתפטר עקב מעבר דירה צריך להוכיח קשר סיבתי בין העתקת מקום המגורים להתפטרות לצורך זכאותו לפיצויי פיטורים
- עובד שהתפטר עקב מעבר דירה מישוב שאינו באזור פיתוח לישוב באזור פיתוח, זכאי לפיצויי פיטורים בתנאי שהמעבר מקשה על המשך עבודתו
- הזכות לפיצויי פיטורים לעובד שהתפטר עקב מעבר דירה לרגל נישואיו, חלה גם על מי שהתפטר עקב מעבר דירה לרגל היותו ידוע בציבור