קשה ביותר להורה לקבל את הידיעה שמי מילדיו אובחן כחולה סרטן. לצערנו, מדי שנה יש כמה מאות משפחות שמקבלות ידיעה כזו. ברור שעיקר ההתמודדות של המשפחה נעשית בין כותלי המחלקה בבית החולים. גם בהקשר הרפואי קיימות זכויות רבות שלא כל משפחה מודעת להן, כגון האפשרות לבחור את בית החולים, או הדרכים להשיג תרופות שאינן מכוסות על-ידי הביטוח הרפואי הספציפי של המשפחה.
אבל יש הרבה זכויות שהן מעבר להקשר הרפואי הישיר, כגון מעמד ההורים מול מקומות העבודה שלהם, התהליכים הנדרשים לקבלת גמלת ילד נכה, נושאים של חינוך, הקלות כספיות וכו'.
ניסינו לרכז עבורכם את כל אלה במדריך, אבל ברור לנו שבכל נושא יידרש מכם להעמיק. לכן חשוב שתהיו מודעים למערכי הסיוע שעומדים לעזרתכם גם במערכת הציבורית וגם בעמותות.
טיפ
מדריך זה אינו מקיף את כל המידע הקיים בנושא זה.
המדריך מיועד לסייע לכם בהתמודדות ראשונית עם הנושא ואינו מקיף את כל המידע הקיים. מומלץ לבדוק בנוסף את הקישורים שמופיעים בפסקה "ראו גם".
הטיפול הרפואי בילד
זכויות ושירותים בקופות החולים
קופות החולים השונות מעניקות מגוון של טיפולים, שירותים וזכויות לילדים חולי סרטן. למידע מפורט מומלץ לבדוק באתר קופת החולים שבה מבוטח הילד:
שירותי בריאות כללית: לחולים אונקולוגיים שעוברים טיפולים מורכבים מציעה כללית חופש בחירה שמאפשר להם לקבל את הטיפול בכל אחד מבתי החולים הכלליים הציבוריים בארץ. ראו הרחבה
באתר "כל הבריאות" של משרד הבריאות קיימת רשימה של כל השירותים הרפואיים המוענקים לחולי סרטן, ומצוין מה ניתן לפי סל הבריאות הממלכתי, ומה ניתן לפי קביעתה של כל קופת חולים בנפרד.
אנחנו תושבי באר שבע, חברי קופת חולים "X", ובננו אובחן השבוע בסרטן. הוא מטופל בבית החולים סורוקה, אבל אנחנו מעוניינים לעבור לבית החולים תל השומר. האם זה אפשרי?
לכל קופת חולים יש מדיניות שונה לגבי אפשרות הבחירה של ההורים את בית החולים שבו יטופל הילד.
אנחנו מבוטחים בקופת חולים "Y". ניסינו לעבור מרמב"ם לבית חולים תל השומר, אבל הקופה לא מאפשרת לנו את זה. מה ניתן לעשות?
אם בית החולים שרוצים לעבור אליו כלול בהסדר הבחירה של קופת החולים שלכם, או שקיים טעם אחר המצדיק את המעבר והקופה בכל זאת אינה מאפשרת לכם את המעבר, ניתן לפעול באחת משלוש הדרכים הבאות:
לא תמיד. חולי סרטן זכאים לפטור מלא מתשלום אגרת חדר מיון ומתשלום עבור הטיפולים שניתנו להם במיון, רק כאשר הפנייה והטיפול קשורים למחלת הסרטן. אם הפנייה או הטיפול שניתן לא קשורים למחלה, לא יינתן הפטור, אלא אם הפנייה נעשתה על רקע סיבה אחרת המזכה בפטור.
קראנו שרופאים ממליצים על תרופה, אך היא אינה כלולה בסל הבריאות ועלותה גבוהה מאוד. במי אפשר להיעזר כדי לנסות להשיג אותה?
יש מגוון של אפשרויות להשיג מימון לתרופות שאינן כלולות בסל הבריאות, למשל: באמצעות פנייה לוועדת חריגים של קופת החולים, באמצעות ביטוחים משלימים או פרטיים, באמצעות עמותות סיוע, באמצעות השתתפות במחקרים קליניים, ועוד.
הבת שלנו נמצאת בטיפול כימותרפי, והיא צריכה לעבור טיפול שיניים. האם הקופה משתתפת בעלות הטיפול?
חלק מטיפולי השיניים מכוסים בסל הבריאות הממלכתי. למידע נוסף ראו באתר "כל הבריאות" של משרד הבריאות בעניין טיפולי שיניים.
בנוסף, כל קופה מעניקה שירותים בקהילה לחולי סרטן, כמו סיוע נפשי וטיפול בכאב באמצעות דיקור.
באתר "כל הבריאות" של משרד הבריאות ניתן למצוא רשימה של כל השירותים שמעניקות הקופות בחלוקה לפי השירותים שניתנים בסל הבריאות, וכאלה שניתנים על-ידי כל קופה בנפרד.
הורה יכול לזקוף עד 90 ימי היעדרות מעבודה בשנה על חשבון ימי המחלה שצבר או על חשבון ימי החופשה שצבר, בשל מחלה ממארת של ילד עד גיל 18.
העובד צריך לעבוד לפחות שנה אצל המעסיק כדי להיות זכאי להיעדר מהעבודה למשך 90 יום.
ההיעדרות היא על חשבון ימי המחלה והחופשה של העובד - העובד אינו זכאי להיעדר מעבר למכסת ימי המחלה והחופשה שצבר (אלא בהסכמת המעסיק).
אם העובד הוא ההורה היחיד שנעדר מעבודה עקב הטיפול בילד, הוא זכאי ל-110 ימי היעדרות.
אם ההורה צבר פחות מ-90 (או 110) ימי חופשה וימי מחלה, אז:
הוא רשאי לנצל את כל ימי המחלה וימי החופשה שצבר לצורך ההיעדרות.
בנוסף המעסיק והעובד רשאים להסכים על היעדרות ארוכה יותר על חשבון ימי מחלה וחופשה שיצבור העובד בעתיד (המעסיק אינו חייב להסכים לכך) וכן רשאים להסכים על חופשה ללא תשלום.
אם העובד ניצל את מלוא 90 הימים שצבר, וזקוק לימי היעדרות נוספים, הוא יוכל להיעדר באופן הבא:
הוא רשאי לנצל את ימי החופשה (ולא את ימי המחלה) שצבורים לזכותו ושטרם נוצלו על ידו. אמנם הדבר תלוי בהסכמת המעסיק, אך עם זאת על המעסיק לשקול את בקשת העובד בצורה עניינית והוא רשאי לסרב לבקשה רק מטעמים הגיוניים וסבירים. למידע נוסף ראו חופשה שנתית.
בכל מקרה רשאי העובד לקחת יום חופש אחד על חשבון החופשה השנתית שצבר בתור יום בחירה וזאת במועד שיבחר לפי רצונו. לצורך כך על העובד להודיע למעסיק לפחות 30 יום מראש, והמעסיק אינו רשאי לסרב לחופשה באותו מועד. למידע נוסף ראו ימי חופשה לבחירה.
בנוסף המעסיק והעובד רשאים להסכים על היעדרות ארוכה יותר על חשבון ימי מחלה וחופשה שיצבור העובד בעתיד (המעסיק אינו חייב להסכים לכך) וכן רשאים להסכים על חופשה ללא תשלום.
אם ההורה עובד פחות משנה אחת אצל אותו מעסיק
הוא רשאי לנצל את ימי החופשה (ולא את ימי המחלה) שצבורים לזכותו ושטרם נוצלו על ידו. אמנם הדבר תלוי בהסכמת המעסיק, אך עם זאת על המעסיק לשקול את בקשת העובד בצורה עניינית והוא רשאי לסרב לבקשה רק מטעמים הגיוניים וסבירים. למידע נוסף ראו חופשה שנתית.
אם הילד לא עבר את גיל 16, רשאי העובד להיעדר עד 8 ימים על חשבון ימי המחלה שצבר, וזאת בתנאי שההורה השני לא ניצל את זכאותו זו. אם מדובר בהורה יחיד, הוא זכאי לנצל 16 ימי היעדרות על חשבון ימי המחלה שצבר.
בכל מקרה ובלי קשר לגילו של הילד, רשאי העובד לקחת יום חופש אחד על חשבון החופשה השנתית שצבר בתור יום בחירה וזאת במועד שיבחר לפי רצונו. לצורך כך על העובד להודיע למעסיק לפחות 30 יום מראש, והמעסיק אינו רשאי לסרב לחופשה באותו מועד. למידע נוסף ראו ימי חופשה לבחירה.
בנוסף המעסיק והעובד רשאים להסכים על היעדרות ארוכה יותר על חשבון ימי מחלה וחופשה שיצבור העובד בעתיד (המעסיק אינו חייב להסכים לכך) וכן רשאים להסכים על חופשה ללא תשלום.
עובד שמנצל ימי מחלה לצורך היעדרות זכאי לתשלום דמי מחלה עבור ימים אלה.
תשלום דמי המחלה הוא על-פי הקבוע בחוק (עבור היום הראשון לתקופת ההיעדרות וכן בכל מקרה שמדובר בהיעדרות חד-פעמית של יום אחד בלבד, לא יקבל העובד שכר או תשלום כלשהו, ביום השני והשלישי לתקופת ההיעדרות יקבל העובד מחצית משכר העבודה היומי שלו, ומהיום הרביעי ואילך יקבל תשלום בגובה שכר רגיל כאילו לא נעדר כלל מעבודתו).
למרות זאת, אם במקום העבודה קיים הסכם קיבוצי או חוזה עבודה המקנה שכר מלא החל מהיום הראשון להיעדרות, ינהגו לפי החוזה.
אם שני ההורים חולקים ביניהם את ימי ההיעדרות, לצורך חישוב דמי מחלה ייספרו ימי המחלה החל מהיום הראשון להיעדרות של ההורה הראשון ולא עבור כל הורה בנפרד. למידע נוסף ראו ימי מחלה עקב מחלת ילד (בפסקת "תשלום דמי מחלה כאשר שני ההורים חולקים את ימי ההיעדרות מעבודתם").
לצורך תשלום דמי המחלה מעסיקים רשאים לדרוש מהעובדים:
אישור רפואי המעיד על מחלת הילד.
הצהרה של העובד ובן/בת הזוג, ואישור על כך שבן/בת הזוג לא לקחו ימי מחלה ממקום העבודה שלהם בגין אותם ימים.
אם שני ההורים נעדרו מעבודה ומעוניינים שספירת ימי המחלה תתחיל מהיום הראשון להיעדרות ההורה הראשון, על כל אחד מההורים להודיע במקום העבודה על היעדרותו של ההורה השני, ולצרף העתק של ההצהרה שהגיש ההורה השני במקום העבודה שלו.
עובד שמנצל ימי חופשה לצורך היעדרותו יקבל זכאי לקבל שכר רגיל עבור ימי החופשה (החל מיום ההיעדרות הראשון) בסכום השווה לשכרו הרגיל. כאשר מדובר בעובד יומי או שעתי, יקבל העובד שכר על-פי שכרו היומי הממוצע בשלושת החודשים האחרונים. למידע נוסף ראו תשלום דמי חופשה.
התפטרות שכיר לצורך טיפול בילד
אם עובד נאלץ להתפטר בשל מחלת ילדו, הוא עשוי להיות זכאי לפיצויי פיטורים.
הזכאות לכך מותנית בקיום יחסי עובד-מעביד של שנה לפחות.
צברתי 72 ימי מחלה וחופשה. האם עדיין אני יכול לקחת 90 ימי מחלה לטיפול בבני?
לא, 90 ימי היעדרות ניתן לקחת רק אם צברת אותם באמצעות ימי מחלה וימי חופשה.
אם צברת פחות מ-90 יום תוכל לנצל אך ורק את מספר הימים שצברת.
המעסיק והעובד יכולים להסכים על היעדרות ארוכה יותר על חשבון ימי מחלה או חופשה עתידיים שיצבור העובד או להוציא את העובד לחופשה ללא תשלום. המעסיק אינו חייב להסכים לכך.
ניצלתי את מלוא 90 ימי ההיעדרות העומדים לזכותי בחוק. האם אני יכול להיעדר בימים נוספים מהעבודה לטיפול בבני?
כן.
תוכל לנצל את ימי החופשה שצברת ושטרם ניצלת לצורך היעדרותך (אמנם יציאתך לחופשה במועדים שתבחר תלויה בהסכמת המעסיק אולם המעסיק רשאי לסרב לבקשה רק מטעמים הגיוניים וסבירים).
בכל מקרה זכאי כל עובד לנצל יום חופשה אחד (מתוך מכסת ימי החופשה שצבר) במועד שיבחר אם נתן למעסיק התראה של חודש מראש. במקרה כזה אסור למעסיק לסרב ליום החופש.
כמו כן העובד והמעסיק יכולים להסכים על חופשה ללא תשלום או על חופשה על חשבון ימי מחלה והחופשה עתידיים שיצבור העובד. המעסיק אינו חייב להסכים לכך.
האם שני ההורים יכולים לקחת יום מחלה עבור אותו יום?
לא, שני ההורים יכולים לחלק ביניהם את ימי המחלה, אבל לא עבור אותו יום.
המעסיק יכול לבקש הצהרה מבן/בת הזוג על כך שהלכו לעבודה ביום שעבורו מבקש העובד תשלום על ההיעדרות.
אם שני ההורים חולקים ביניהם את ימי ההיעדרות, לצורך חישוב דמי מחלה ייספרו ימי המחלה החל מהיום הראשון להיעדרות של ההורה הראשון ולא ייספרו עבור כל הורה בנפרד.
דרישות הטיפול בילד לא מאפשרות לי להמשיך להחזיק במשרה התובענית שלי ואני שוקל להתפטר. האם מגיעים לי פיצויי פיטורים?
כן. אם היו יחסי עובד-מעביד במשך שנה לפחות, ואם להתפטרות יש סיבה מספקת לאור הממצאים הרפואיים ותנאי העבודה, אתה עשוי להיות זכאי לפיצויי פיטורים.
אם המעסיק הפריש חלק מפיצויי הפיטורים באופן שוטף לביטוח הפנסיוני, תהיה זכאי לקבל מהמעסיק רק את החלק היחסי שלא הופרש.
אם המעסיק הפריש את מלוא פיצויי הפיטורים באופן שוטף מדי חודש לביטוח הפנסיוני או לקופת גמל אחרת, אינך זכאי לקבל מהמעסיק תשלום פיצוי נוסף מעבר לסכומים שהופקדו.
לצורך משיכת כספי הפיצויים מתוך הביטוח הפנסיוני או מתוך קופת גמל יש לקבל את הסכמת המעסיק בכתב.
רוצים לערער על החלטה של פקיד התביעות שלא קשורה לקביעת הוועדה הרפואית?
תוכלו להגיש בקשה לדיון בוועדת תביעות בתוך 6 חודשים מהיום שקיבלתם הודעה על דחיית הבקשה לגמלה על-ידי פקיד התביעות.
לחלופין, או אם אינכם מרוצים מתוצאות הדיון בוועדת התביעות, תוכלו להגיש ערעור לבית הדין האזורי לעבודה- בתוך 12 חודשים מהיום שקיבלתם את ההודעה על החלטת פקיד התביעות בנושא הגמלה.
ועדת התביעות מוסמכת רק להמליץ לפקיד התביעות לשקול את החלטתו מחדש (אם תמצא זאת לנכון).
בערעור לבית הדין האזורי לעבודה תוכלו לבקש סיוע משפטי חינם מהאגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים.
ניתן להגיש תביעה חוזרת כעבור 6 חודשים, או אם חלה החמרה במצב הבריאותי - ללא תקופת המתנה.
אם ילדכם (מעל גיל 3) זקוק לעזרה בביצוע פעולות היום-יום באופן שחורג מבני גילו ושיעור הגמלה שהוא מקבל נקבע ללא התייחסות לנושא התלות בזולת, תוכלו להגיש בקשה לבדיקת תלות.
הזכאות לקצבת נכות כללית מתחילה 3 חודשים (90 ימים) אחרי שנקבעה דרגת אי הכושר.
אם נקבעה דרגת אי-כושר 100% למשך 6 חודשים לפחות, הזכאות תתחיל מהיום ה-31 לקביעת הדרגה.
החל מ-01.01.2022, מי שזכאים בגיל 18 לגמלת ילד נכה וגם לקצבת נכות כללית בשיעור 100%, או לקצבת נכות בשיעור 100%+שר"ם, יקבלו מגיל 18 וחודש עד גיל 18 ו-3 חודשים את התשלום הגבוה מבין 3 האפשרויות.
משפחות עם שני ילדים או יותר הזכאים לגמלת נכה
משפחה שבה שני ילדים או יותר זכאים לגמלת ילד נכה, תהיה זכאית לגמלה בשיעור מוגדל עבור כל אחד מהילדים.
התוספת לגמלה של כל ילד תהיה בשיעור של 50% מאחוזי הזכאות שנקבעו לו.
דוגמה
משפחה שבה ילד אחד זכאי לגמלה בשיעור 100% ואחיו זכאי לגמלה בשיעור 50%:
הילד שנקבעה לו זכאות לגמלה בשיעור 100% יקבל גמלה מוגדלת בשיעור 150%.
הילד שנקבעה לו זכאות לגמלה בשיעור 50% יקבל גמלה מוגדלת בשיעור 75%.
משפחה עם שני ילדים נכים שמקבלת גמלת ילד נכה רק עבור אחד מהם תהיה זכאית לגמלה בשיעור מוגדל עבורו, אם הסיבה שהילד השני לא זכאי לגמלה היא אחת מאלה:
במשפחה עם שני ילדים שזכאים לגמלת ילד נכה או ילד אחד שזכאי לגמלת ילד נכה וילד שני שזכאי לגמלת ניידות, תיתכן זכאות של אותו ילד גם לגמלת ילד נכה וגם לגמלת ניידות.
גמלת ניידות
ילדים חולי סרטן שנפגעו בגפיים התחתונות והם מוגבלים בניידותם, עשויים להיות זכאים לגמלת ניידות.
יש לצרף מסמך רפואי מעודכן לגבי מצבו של הילד, כולל ההיסטוריה הרפואית, סוג הטיפול הניתן ותדירותו. בנוסף, יש לצרף דו"ח על מעקב במרפאות מומחים ופירוט תוכנית הטיפולים בהמשך.
לקבלת מידע על ההליך כולו ראו בפסקת ההליך במדריך זה.
ממי ניתן לקבל עזרה בהגשת התביעה לקבלת גמלת ילד נכה?
ניתן להיעזר בעובדים הסוציאליים בבתי החולים ובמרכזי "יד מכוונת" של הביטוח הלאומי בחיפה ובבאר שבע. בבתי החולים שיבא וסורוקה קיים שירות "מחלקה ראשונה", המסייע להגיש תביעה לגמלת ילד נכה.
הורים לילדים חולי סרטן זכאים להטבות כלכליות ממוסדות וארגונים רבים. פירוט נרחב של ההטבות נמצא בפורטל גמלת ילד נכה והטבות נלוות. להלן פירוט חלקי של ההטבות העיקריות:
הטבות במס הכנסה ובמסים אחרים
הורים לילד חולה סרטן, שהוכר על-ידי הביטוח הלאומי כזכאי לגמלת ילד נכה, זכאים ל-2 נקודות זיכוי ממס הכנסה. נקודות הזיכוי ניתנות רק לאחד ההורים ולא לשניהם. למידע נוסף ראו נקודות זיכוי ממס הכנסה בעד ילד או בוגר עם מוגבלות.
ההורים זכאים לקבלת החזרי מס רטרואקטיביים עבור שש השנים הקודמות לתאריך הבקשה (ובלבד שהזכאות היתה קיימת במהלך אותן שנים), בתוספת ריבית והצמדה כמקובל במס הכנסה. לקבלת ההחזר יש להגיש בקשה להחזר מס לרשות המסים. למידע נוסף ראו החזר מס הכנסה
ילדים שחוזרים למערכת החינוך, ויש להם עדיין צרכים בריאותיים מיוחדים, עשויים להיות זכאים לליווי של סייעת רפואית. לפרטים נוספים ראו סייעת רפואית לילדים הלומדים בחינוך הרגיל.
משפחות המקבלות גמלת ילד נכה זכאיות לקבל היתר להעסקת עובד זר בסיעוד לצורך טיפול בילד, בכל אחד מהמקרים הבאים:
הימצאותו של הילד במסגרת לימודית מותנית בליווי של מטפל לצורך מתן עזרה פיזית לילד.
הילד זקוק לליווי או השגחה תמידיים במשך רוב שעות היום מפאת נכותו, ונבצר ממנו להשתתף במסגרת לימודית/טיפולית/צהרון.
התקיימו נסיבות רפואיות מיוחדות אחרות המצריכות טיפול יומיומי, צמוד וממושך בילד בשעות שהוא נמצא בהן בביתו (למשל, אם נדרש טיפול מיוחד בילד גם בשעות הלילה).
קבלת היתר מרשות האוכלוסין
כדי להעסיק עובד זר בסיעוד יש לקבל לכך היתר מרשות האוכלוסין וההגירה.
האישור לגבי זכאותו של הילד לגמלת ילד נכה יועבר ישירות מהמוסד לביטוח לאומי אל אגף ההיתרים ברשות ההגירה, ואין צורך לצרפו לבקשה (מותנה בחתימת ההורים על כתב ויתור על סודיות רפואית).
פרויקט "בוגרים צעירים יוצאים לחיים" של האגודה למלחמה בסרטן מסייע לצעירים וצעירות בני 30-20, שהחלימו ממחלת הסרטן. למידע נוסף ראו באתר האגודה למלחמה בסרטן.
תמיכה נפשית, נופש ופנאי
בכל מחלקה אונקולוגית ילדים יש צוות של עובדות סוציאליות, שניתן להתייעץ איתן במיצוי זכויות ושירותים בקהילה.
בנוסף, יש עמותות שמציעות קבוצות תמיכה וייעוץ לחולי סרטן. למידע נוסף ראו:
המוקד הטלפוני *5400 או 08-6241010 פועל בימים א'-ה' בשעות 18:00-08:00 ובימי ו' וערבי חג בשעות 13:00-08:00. השירות ניתן בשפות עברית, ערבית, רוסית, אנגלית וצרפתית.
מוקד טלפוני ארצי - בטלפון *6050 או 04-8812345 מכל מכשיר טלפון, בזק וסלולארי. השירות ניתן בימים א' - ה' בין השעות 8:00 - 17:00 בעברית, ערבית, רוסית ואמהרית.